Csőposta Magyar gasztronómiai siker Londonban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-08-11 7 perc átlagos olvasási idő 0 420 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Tasta Awards 2019-en egy magyar kézművescsokoládé-manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be. A piros gyümölcs–ibolya–pisztácia kombinációt Zala Judit csokoládémester egy gyümölcsös ízvilágú, venezuelai étcsokoládéburokba álmodta meg. Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült. „Egy álmunk vált valóra a díjjal. Az elmúlt öt évben, három különféle világversenyről 23 díjjal tértünk haza, de soha nem sikerült még a dobogó felső fokára állni ez idáig. Nagyon büszkék vagyunk és boldogok, különösképpen azért, mert egy olyan ízkombinációval sikerült a világelsőséget elérni, ami nemcsak személyes kedvencem, de vásárlóinknak is a legnagyobb favoritja” – mondta Zala Judit chocolatier. Az ítészek jellemzése szerint a bonbon csodaszépen díszített, fénylő üveggolyó… leheletvékony étcsokoládé burokban a piros gyümölcsök harmóniáját egy igazán tökéletes fényűző színű és állagú zselébe rejtették, melynek bársonyos, ibolyás lecsengése után máris ott a tökéletes minőségű, krémes, meleg, diós, fás pisztácia töltelék. Mindezt szépen kiegyensúlyozza a kiváló minőségű, tökéletesen vékony étcsokoládéburok, mely egyáltalán nem kesernyés. Ezt a megméretést már 20 éve a gasztronómiai Oscar-díjként tartják számon, ahol különféle termékkategóriában nevezhetnek a pályázók. „Világviszonylatban és Magyarországon is magasra tették a lécet a csokoládékészítők, éppen ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy hivatalosan is a világ csokoládékészítőinek élvonalába tartozunk. Az idei versenyre nevezett bonbonjaink mind vadonatúj kreációk, mind ízvilágukban, mind pedig megjelenésükben követik a nemzetközi trendet” – mondta Zala Viktor ügyvezető igazgató. Sweetic Csokoládé Manufaktúra családi vállalkozás, 2013-ban alakult azzal a szándékkal, hogy kiváló minőségű és egyedi kivitelű csokoládékat és bonbonokat készítsenek. A világ legnagyobbnak és legszigorúbbnak tartott ételkóstoló megméretésének szakmai zsűrije a gasztronómia területén jeleskedő 400 független szakértőből: neves gasztrokritikusokból, Michelin-csillaggal kitüntetett szakácsokból, patinás áruházak beszerzési igazgatóiból áll össze, akik mintegy 12 772 termékmintát kóstoltak meg február–július között. A Great Taste a minőségi ételek és italok legrangosabb, legnagyobb és legelismertebb megméretése, mely 1994-es megalapítása óta évente ítéli oda a díjait az arra érdemeseknek. A vakkóstolásokon a szakértőkből álló zsűritagok a vizsgált termékek megjelenését, állagát, ízharmóniáját külön-külön is szigorúan vizsgálják. OPH/Híradó.hu/Pixabay Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek ITM: már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus Töredékére esett a Ciprusra látogató turisták száma tavaly
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Ők újítják meg a VII. kerületi tűzfalakat Ők újítják meg a VII. kerületi tűzfalakat A Madách Imre Gimnázium gigantikus Budapest …
Egy New York-i étterem lett a világ legjobbja A New York-i Eleven Madison Park lett a világ legjobb étterme egy szerdán közzétett …