Főoldal Hírek Csőposta Magyar gasztronómiai siker Londonban

Magyar gasztronómiai siker Londonban

7 perc átlagos olvasási idő
0
420
 ehaccp_topbanner3.jpg

A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Tasta Awards 2019-en egy magyar kézművescsokoládé-manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát.

A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.

A piros gyümölcs–ibolya–pisztácia kombinációt Zala Judit csokoládémester egy gyümölcsös ízvilágú, venezuelai étcsokoládéburokba álmodta meg. Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült.

„Egy álmunk vált valóra a díjjal. Az elmúlt öt évben, három különféle világversenyről 23 díjjal tértünk haza, de soha nem sikerült még a dobogó felső fokára állni ez idáig. Nagyon büszkék vagyunk és boldogok, különösképpen azért, mert egy olyan ízkombinációval sikerült a világelsőséget elérni, ami nemcsak személyes kedvencem, de vásárlóinknak is a legnagyobb favoritja” – mondta Zala Judit chocolatier.

Az ítészek jellemzése szerint a bonbon csodaszépen díszített, fénylő üveggolyó… leheletvékony étcsokoládé burokban a piros gyümölcsök harmóniáját egy igazán tökéletes fényűző színű és állagú zselébe rejtették, melynek bársonyos, ibolyás lecsengése után máris ott a tökéletes minőségű, krémes, meleg, diós, fás pisztácia töltelék. Mindezt szépen kiegyensúlyozza a kiváló minőségű, tökéletesen vékony étcsokoládéburok, mely egyáltalán nem kesernyés.

Ezt a megméretést már 20 éve a gasztronómiai Oscar-díjként tartják számon, ahol különféle termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

„Világviszonylatban és Magyarországon is magasra tették a lécet a csokoládékészítők, éppen ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy hivatalosan is a világ csokoládékészítőinek élvonalába tartozunk. Az idei versenyre nevezett bonbonjaink mind vadonatúj kreációk, mind ízvilágukban, mind pedig megjelenésükben követik a nemzetközi trendet” – mondta Zala Viktor ügyvezető igazgató.

Sweetic Csokoládé Manufaktúra családi vállalkozás, 2013-ban alakult azzal a szándékkal, hogy kiváló minőségű és egyedi kivitelű csokoládékat és bonbonokat készítsenek.

A világ legnagyobbnak és legszigorúbbnak tartott ételkóstoló megméretésének szakmai zsűrije a gasztronómia területén jeleskedő 400 független szakértőből: neves gasztrokritikusokból, Michelin-csillaggal kitüntetett szakácsokból, patinás áruházak beszerzési igazgatóiból áll össze, akik mintegy 12 772 termékmintát kóstoltak meg február–július között.

A Great Taste a minőségi ételek és italok legrangosabb, legnagyobb és legelismertebb megméretése, mely 1994-es megalapítása óta évente ítéli oda a díjait az arra érdemeseknek. A vakkóstolásokon a szakértőkből álló zsűritagok a vizsgált termékek megjelenését, állagát, ízharmóniáját külön-külön is szigorúan vizsgálják.

OPH/Híradó.hu/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…