Főoldal Hírek Utazás Újabb makettekkel gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország makettpark

Újabb makettekkel gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország makettpark

5 perc átlagos olvasási idő
0
3,158
 ehaccp_topbanner3.jpg

2017. március 10-től újabb látványossággal bővül, a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Az eddigi közel száz maketthez Kárpátalja és Észak-Erdély legszebb épületének kicsinyített másai csatlakoznak, köztük például a Munkácsi vár, a Vereckei Hágó Emlékmű, és a Szatmárnémeti Zsinagóga épületei. A mintegy 500m²-es átadásra váró, dimbes-dombos területen az új maketteken kívül alagúton, viadukton keresztül zakatolnak majd a kisvonatok a több, mint 100 m hosszú sínpáron.

Szarvas leglátogatottabb turisztikai attrakciója a Mini Magyarország makettpark, ahová tavaly 92 ezren látogattak el, hogy részt vegyenek egy mini országjáráson, megcsodálják az ország történelmi jelentőségű épületeit, gombnyomással indítsák a Magyarország leghosszabb kültéri vasúti pályáján haladó vonat maketteket.

Az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettparkban a Parlamenthez, az esztergomi bazilikához, az egri várhoz, Déva várához, a Kassai Dómhoz, idén csatlakoznak Kárpátalja és Észak-erdély legszebb épületei. Többek között Huszt vára, a Beregszászi Főiskola, az UNESCO világörökségét képező Kárpátok fatemplomai közül a körösmezői fatemplom, az uzsoki Szent Mihály arkangyal templom épületei kerülnek be a látványosságok közé.

Újabb méterekkel bővül a vasút makett hálózat, ahol gombnyomásra indítható több szerelvény, mint például a történelmi jelentőségű Gulag vonat is. Hiszen a szarvasi Mini Magyarország makettpark nem csak magával ragadó turisztikai látványosság, hanem történelmi, kulturális, építészeti ismereteket is közvetít az oda látogató felnőttek, gyermekek számára. Az újdonságok már péntektől megcsodálhatóak.

 

OPH/Mini Magyarország Szarvas Kép: mini magyarorszag

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…