Főoldal Hírek Átólzéig Klasszikus paprikás csirkecomb, galuskával

Klasszikus paprikás csirkecomb, galuskával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,346
 ehaccp_topbanner3.jpg

Klasszikus paprikás csirkecomb, galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4 db csirkecomb (egész)
  • 2 fej hagyma
  • 1-2 ek pirospaprika
  • 2-3 paradicsom
  • 1 ek házi paprikakrém
  • zsiradék
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 kk liszt

 

A galuskához:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 tojás
  • víz

 

A csirkecombokat leöblítjük. A hagymákat apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük. Ezután levesszük a gázról és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd mehetnek bele a csirkecombok.

Hozzáadjuk a felaprított paradicsomokat és a házi paprika krémet. Lefedve kis lángon főzzük.

Amikor a húsok megpuhulnak, kiszedjük őket, majd egy kis doboz tejfölben elkevert liszttel behabarjuk a zaftját. Ezután mehetnek vissza a combok. Újabb rövid ideig tartó forralás után tökéletes lesz.

A körethez a galuskát megfőzzük, majd kevés olajon meglocsoljuk. Majd kitálaljuk az ételt!

Így egy hagyományosan magyar ételt készítettünk, mely ízletes, kiválóan tálalható és ínycsiklandozó. Bár azt gondolom mindenki evett már ilyet, de mégis azt mondom, kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…