Csőposta Kihirdették a 2020-as Pro Gastronomia díjak nyerteseit Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-12-10 6 perc átlagos olvasási idő 0 272 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Kihirdették az idei „Pro Gastronomia” díjak nyerteseit. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. A “Pro Gastronomia” díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban. A díjról A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére. A díjazottak személyét az ötletgazda Dr. Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket. A díjazottak 2020-ban: Kovács László,a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosaJohn Hobson,a Manchester Metropolitan University egyetemi docenseIfjúsági díjazott: Lipták György, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki számos hazai és külföldi konyhán dolgozott már. Jelenleg a Normafánál egy privát klubház séfje. A díjak átadására a járvány helyzetre való tekintettel 2021-ben kerül sor. Híres séfek és gasztrobloggerek szakácskönyvei a BGE KVIK Könyvtárában A „Pro Gastronomia” díjazottjai előtt is tiszteleg a BGE KVIK Kari Könyvtárának Híres séfek – híres emberek szakácskönyvei címmel a szakácsok világnapján, október 20-án elindított programsorozata. A Szakácskönyvmustra keretében a könyvtár blogján a Kari Könyvtár 7 000 kötetes Gasztronómia Különgyűjteményéből különleges régi és mai kiadványokkal ismerkedhettek meg az érdeklődök. A hallgatókat minden héten nyereményjáték várta és a karácsonyi készülődés jegyében egy közösségi online receptgyűjtemény is készült, mely a könyvtár honlapján már elérhető: https://konyvtar-kvik.uni-bge.hu/index.php/259-szakacskonyves-programok A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány Folytatódik az élelmiszerpazarlás elleni program Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma! A Kőröstej saját standon mutatja be sajtjait Dubajban az expón
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Nemzetközi Cirkuszfesztivál lesz Budapesten Az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját Európában elsőként a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál köszönti, …
A vendéglátósok szerint elégedettebbek a vendégek, ha projektoron nézhetik a sportközvetítéseket Egy friss hazai kutatásából kiderült, milyen előnyei származhatnak a vendéglátóipar szereplőinek, ha olyan nagy …