Csőposta Kihirdették a 2020-as Pro Gastronomia díjak nyerteseit Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-12-10 6 perc átlagos olvasási idő 0 656 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Kihirdették az idei „Pro Gastronomia” díjak nyerteseit. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. A “Pro Gastronomia” díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban. A díjrólA szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére. A díjazottak személyét az ötletgazda Dr. Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket. A díjazottak 2020-ban:Kovács László,a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosaJohn Hobson,a Manchester Metropolitan University egyetemi docenseIfjúsági díjazott: Lipták György, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki számos hazai és külföldi konyhán dolgozott már. Jelenleg a Normafánál egy privát klubház séfje.A díjak átadására a járvány helyzetre való tekintettel 2021-ben kerül sor.Híres séfek és gasztrobloggerek szakácskönyvei a BGE KVIK KönyvtárábanA „Pro Gastronomia” díjazottjai előtt is tiszteleg a BGE KVIK Kari Könyvtárának Híres séfek – híres emberek szakácskönyvei címmel a szakácsok világnapján, október 20-án elindított programsorozata.A Szakácskönyvmustra keretében a könyvtár blogján a Kari Könyvtár 7 000 kötetes Gasztronómia Különgyűjteményéből különleges régi és mai kiadványokkal ismerkedhettek meg az érdeklődök. A hallgatókat minden héten nyereményjáték várta és a karácsonyi készülődés jegyében egy közösségi online receptgyűjtemény is készült, mely a könyvtár honlapján már elérhető: https://konyvtar-kvik.uni-bge.hu/index.php/259-szakacskonyves-programokExtrém és különleges tematikájú táborok: robotépítés, tőzsde és sárkányhajózás a nyári szünetben Mit tehet a szülő, ha gyermekét hiperaktívnak bélyegzik? Erdélyi csapat nyerte a Magyarország étele 2025 versenyt Magyarország étele 2025: Ezek a legjobb magyar ízek 2025-ben Kiskérődzők – Nagy Ízek Gasztronómiai Nap
Javaslat a turizmusban és vendéglátásban működő ágazatok sikeres újraindulása és kilábalása érdekében
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Elment Mátyás Rudolf, az első magyar egyéni szakács világbajnok 2017. október 03-án elhunyt az első magyar egyéni szakács világbajnok, Mátyás Rudolf, vagy ahogyan …
Ez lehet a csökkenő magyar sörfogyasztás ellenszere Csökkenő tendenciát mutat a sörfogyasztás az utóbbi években Magyarországon, ugyanakkor előtérbe került a minőség …