Átólzéig Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-11-21 4 perc átlagos olvasási idő 0 221 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.Az idei díjazottak:Kalla Kálmán, a Gundel étterem legendás séfjeKiss János, aki a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje volt egyedüli magyarként,Thomas Keller, az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin-csillagot kapott.Az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója érdemelte ki, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi’s cukrászdában.A képen balról jobbra: Kalla Kálmán, Lugasi Andrea (dékán, BGE KVIK), Kiss János, Czompa Fanny és Sándor Dénes. Thomas Keller később veszi majd át a díjat Fotó: BGEA Pro Gastronomia díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, illetve a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségeinek és ígéretes fiatal képviselőinek szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Sándor Dénes által viselt séfkabátot is a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa és Segal Viktor, chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.via BGE2024-ben is indul a #vadateszem kampány Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A „szennyező elit” életmódváltása is szükséges a klímaváltozás megfékezéséhez A dúsgazdag emberek radikális életmódváltására is szükség van a klímaváltozás megfékezéséhez – figyelmeztetnek brit …
Íme a magyar Bocuse lista A zsűri eldöntötte, melyik öt magyar szakács indulhat a hazai Bocuse d’Or válogatóversenyen. A …