Főoldal Hírek Átólzéig Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat

Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat

4 perc átlagos olvasási idő
0
174
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

Az idei díjazottak:

  • Kalla Kálmán, a Gundel étterem legendás séfje
  • Kiss János, aki a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje volt egyedüli magyarként,
  • Thomas Keller, az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin-csillagot kapott.

Az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója érdemelte ki, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi’s cukrászdában.

A képen balról jobbra: Kalla Kálmán, Lugasi Andrea (dékán, BGE KVIK), Kiss János, Czompa Fanny és Sándor Dénes. Thomas Keller később veszi majd át a díjat Fotó: BGE

A Pro Gastronomia díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, illetve a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségeinek és ígéretes fiatal képviselőinek szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Sándor Dénes által viselt séfkabátot is a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa és Segal Viktor, chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

via BGE
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…