Főoldal Hírek Kultúra Erdő Péter: újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk

Erdő Péter: újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk

3 perc átlagos olvasási idő
0
563
 ehaccp_topbanner3.jpg

Változó időket élünk, “újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk”, ez azonban nem szomorúságra, hanem reményre ad okot – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Szent István ünnepe alkalmából közzétett videoüzenetében.

    A bíboros hangsúlyozta: Szent István király ünnepe öröm és ünnep mindenki számára, akinek kedves a magyarság sorsa, aki tiszteli azokat az értékeket, amelyeket az államalapító király Európa közepén a maga korában megvalósított.

    Azt mondta, “nagyon változó időket élünk, átélhettük idén” a járvány, a megszorítások, a tilalmak, majd az újraéledő reménykedés heteit, hónapjait, és “nem tudjuk, mi lesz még a következő időkben”.

    “Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk, de ez az emberiség sorsa, és ez nem szomorúság, hanem remény a számunkra, ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra” – fogalmazott. Hozzátette: őt ünnepeljük, vele akarunk találkozni 2021. szeptember 5. és 12. között Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

MTI/Archívum
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …