Főoldal Hírek Átólzéig Kevert, joghurtos saláta, faszénen sült csirkemell kockákkal

Kevert, joghurtos saláta, faszénen sült csirkemell kockákkal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,720
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kevert, joghurtos saláta, faszénen sült csirkemell kockákkal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 5 dkg fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 dkg só.
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 4 db lilahagyma
  • 3 dl joghurt
  • 1 kanál mustár
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • Frissen őrölt bors

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsőljük. Majd sütésig hhűtőben pihentetjük.

Közben a saláta  alapanyagait összevágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük. Közben a mustárból, joghurtból, és a citrom levéből mártást készítünk, melyet összeforgatunk az összevágott salátával. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén plusz citromlével meglocsoljuk.

Így egy könnyed tavaszi salátát készítettünk, amely megfelel a mindennapok elvárásainak, azaz könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, gyorsan elkészíthető, viszont kellően tápláló ahhoz, hogy átvészeljük vele az étkezések közötti időt.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…