Főoldal Hírek Átólzéig Sárgabarackkrémes süti

Sárgabarackkrémes süti

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,369
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sárgabarackkrémes süti

 

Hozzávalók:

 

A tésztához :

  • 8 tojás,
  • 4 evőkanál mandula liszt (darált mandula),
  • 4 evőkanál nyílgyökérliszt,
  • 4 csapott evőkanál diawelness cukorhelyettesítő,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna.

 

A krémhez:

  • 2,5 dl cukormentes tejszínhab
  • 2 csapott evőkanál cukorhelyettesítő,
  • 1 üveg cukormentes sárgabarack befőtt,
  • 1 tasak étkezési zselatin.

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük és a többi száraz hozzávalóval összevegyítjük. 180 fokon, zsírpapíron 18-20 perc alatt megsütjük (tűpróba).

A sárgabarack befőttet felmelegítjük, és hozzá adunk 1 tasak étkezési zselatint, amivel forrásig felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt cukorral felverjük, a kihűlt sárgabarackot hozzákeverjük a habhoz. A hideg piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére is teszünk. Ezek után hűtőben, pár órát pihentetjük.

 

Jó étvágyat! Könnyű, finom és alakbarát!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…