Átólzéig Receptek Kolbásszal töltött sertésszűz, sertés hálóban sütve, lecsós-zöldséges burgonyával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-24 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,883 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Kolbásszal töltött sertésszűz, sertés hálóban sütve, lecsós-zöldséges burgonyával Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertésszűz 35 dkg kolbász 15 dkg sertésháló 2 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tk pirospaprika 5 dkg füstölt szalonna 50 dkg zöldpaprika 25 dkg paradicsom 2 ek olaj (vagy zsír) só0,01 kg feketebors (őrölt), 60 dkg burgonya 2 dkg só. A szüzet felszúrjuk, majd a kolbásszal megtöltjük és sertéshálóba csomagoljuk. Majd faszénparázson, vagy kemencében megsütjük. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra, ahogyan a szalonnát is. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd a paradicsommal együtt vágjuk fel nagyobb darabokra. Egy fedeles edényben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd a visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a paprikát is. Pároljuk félig készre, és adjuk a felvágott paradicsomot a félig kész lecsóhoz. Fedő alatt pároljuk készre az ételt. Szükség szerint még sózzuk meg. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, sós vízben, fűszerköménnyel ízesítve megfőzzük. Ha kész leszűrjük, és a lecsóval összeforraljuk és tálalhatunk. Így egy ízletes ételt készítettünk. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Elindult a balatoni hajózási szezon Modernizáció, ügyfélközpontúság, szolgáltatástartalom fejlesztése – ezen alapelvek mentén indult el húsvétkor a 172. balatoni …
Újabb sztárok a SZIN-en Négy új nemzetközi sztárral bővül a Szegedi Ifjúsági Napok felhozatala. Az idén 300 éves …