Főoldal Hírek Átólzéig Kolbásszal töltött sertésszűz, sertés hálóban sütve, lecsós-zöldséges burgonyával

Kolbásszal töltött sertésszűz, sertés hálóban sütve, lecsós-zöldséges burgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,248
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kolbásszal töltött sertésszűz, sertés hálóban sütve, lecsós-zöldséges burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg sertésszűz
  • 35 dkg kolbász
  • 15 dkg sertésháló
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 ek olaj (vagy zsír)
  • só0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dkg só.

 

A szüzet felszúrjuk, majd a kolbásszal megtöltjük és sertéshálóba csomagoljuk. Majd faszénparázson, vagy kemencében megsütjük.

A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra, ahogyan a szalonnát is. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd a paradicsommal együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy fedeles edényben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd a visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a paprikát is. Pároljuk félig készre, és adjuk a felvágott paradicsomot a félig kész lecsóhoz. Fedő alatt pároljuk készre az ételt. Szükség szerint még sózzuk meg.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, sós vízben, fűszerköménnyel ízesítve megfőzzük. Ha kész leszűrjük, és a lecsóval összeforraljuk és tálalhatunk.

Így egy ízletes ételt készítettünk. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar házibivaly és gabonával gazdagított Bonduelle zöldségek – Chef workshop

2022. október 3-án rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő …