Átólzéig Megalakult a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-10 4 perc átlagos olvasási idő 0 838 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Megalakult a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete Másfél éves előkészítő munka után, július 1-jén megtartotta alakuló ülését a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete. A rendezvénynek a Dobos C. József iskola adott otthont. Kiváló szakemberek gyűltek össze az ország minden részéről, hogy közösen kezdjenek el dolgozni a vendéglátóipari oktatás jobb minőségéért, a szakmunkásképzés megreformálásáért. Az egyesület célja a Magyarországon tevékenykedő vendéglátó szakoktatók és szaktanárok érdekvédelme, szakmai munkájuk, önképzésük segítése. Olyan érték elvű összefogás indukálása és működésben tartása, amely pozitív hátteret adhat a megfelelő minőségű szakember utánpótlás folyamatos biztosításához a hazai vendéglátásban. Az egyesület elnöke Zsolnay Gábor Venesz-díjas mesterszakács, főiskolai oktató, az alelnökök Erdélyiné Kiss Rita, közgazdász tanár, cukrászmester, a Dobos C. József Szakiskola cukrász szakoktatója és Tóth Gábor, a Gödöllői Szakképző Magániskola gyakorlati oktatásvezetője lettek. A szakmai tömörülés jelenleg öt szekciót foglal magába, a szakács, pincér, cukrász szakoktatókat, illetve az élelmiszer-áru ismeretet és a vendéglátás gazdaságtant tanító tanárokat. A szekciók saját vezetőket választottak, ennek eredménye a következő lett: Szakács szekció: Molnár György, a Dobos C. József iskola szakács szakoktatója. Pincér szekció: Stroh Péter, főiskolai oktató, éttermi mester Cukrász szekció: Gyenge Csaba, cukrász szakoktató, oktatási szakértő Élelmiszer-áruismeret: Patakiné Nagy Erika, élelmiszer-áruismeret szaktanár Vendéglátás gazdaságtan: Poós Ferencné, vendéglátó gazdaságtan szaktanár Az esemény meghívott vendégeként előadást tartott Kovács László, a Vendéglátó Ipartestület elnöke, Vomberg Frigyes, a Magyar Gasztronómiai Egyesület képviselője és Balogh István, a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának elnöke. A VSZOE mindhárom szervezettel hosszútávú együttműködést tervez. Forrás: turizmus.com
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Brutális béremelés jön a turizmusban – írja a Magyar Idők Januártól az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb garantált …
Elmarad az idei Gourmet Fesztivál Idén már biztosan nem rendezik meg a Gourmet Fesztivált; a vezető magyarországi gasztrofesztiválok között …