Főoldal Hírek Csőposta Ismét nagy volt a túljelentkezés az Országos Iskolakert-fejlesztési Programra

Ismét nagy volt a túljelentkezés az Országos Iskolakert-fejlesztési Programra

5 perc átlagos olvasási idő
0
677
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén országszerte 50 óvoda- és 50 iskolakert támogatása valósulhat meg az Országos Iskolakert-fejlesztési Programnak köszönhetően. A sikeresen pályázó intézmények névsorát kedden hozták nyilvánosságra.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Alapozó Alprogramjának III. ütemére 2020. február 10-től lehetett jelentkezni, az Agrárminisztérium, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával és az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásával meghirdetett pályázaton. A kezdeményezéshez ettől az évtől már óvodák is csatlakozhattak. Pályázni óvoda- illetve iskolakertek kialakítására, mentor kertek fejlesztésére, valamint az intézmények mentor szerepre történő felkészítésére lehetett. A felhívás sikerét jelzi, hogy ismét az ország minden megyéjéből voltak érdeklődők. Több mint négyszeres volt a túljelentkezés, és az érvényes pályázatok száma is több mint háromszorosan meghaladta a rendelkezésre álló kibővített keretet.

A pályázatok elbírálása megtörtént, a nyertesek listája 2020. március 17-től elérhető az Iskolakertekért Alapítvány honlapján. A nyerteseket pedig az alapítvány e-mailben is értesíti.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program 2019-ben indult el az Agrárminisztérium támogatásával. A kezdeményezés célja a felnövekvő generáció szemléletformálása, hiszen a jövő környezeti kihívásaival csak felkészülten, környezettudatos hozzáállással lehet szembenézni. Az agrártárca elkötelezett a városi zöldfelületek megőrzésében és bővítésében, illetve a helyi közösségek fejlesztésében, ehhez a szemlélethez járul hozzá az országos program idei kiírása is.

A COVID-19 koronavírus miatt elrendelt intézkedések következtében a program megvalósítása későbbre tolódik, az érintettek közvetlen tájékoztatást kapnak az alapítványtól a további teendőkről, az eszközök átvételéről, a képzések megvalósításáról, illetve a program aktuális következő lépéseiről.

 OPH/AM Kép: Illusztráció, OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…