Átólzéig Culinary World Cup 2014 – A pontozás menete Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-25 9 perc átlagos olvasási idő 0 1,768 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Update 2014.11.24. 21:36 A Katonai válogatott hidegkonyhai programját az MNGSZ facebook profiljának híre szerint ezüstéremmel jutalmazta a zsűri. Update 2014.11.24. 18:46 A facebookon látható fotók szerint a zsűri már értékelte a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász válogatott hidegkonyhai produkcióját. Amíg az eredményről nem érkezik hír, nézzük meg, milyen szempontok alapján történik a bírálat? Ahogy a nyílt gasztronómiai versenyeken általában, úgy a Culinary World Cup alkalmával is az érmek színe nem feltétlenül jelent első, második, vagy harmadik helyezést. Az idei kiírásban foglaltak szerint a Nemzeti Válogatottak versenyében a pontszámokat a zsűri az alábbiak szerint ítéli oda: Mise en place max. 10 pont Előkészítés, higiénia max. 25 pont Munka, technika, konyhai mozgás max. 5 pont Prezentáció max. 10 pont Íz max 50 pont Összesen: maximum 100 pont A melegkonyhai program esetében a zsűri ennek megfelelően pontozza az előételt, a főételt és a desszertet. Így maximum 300 pont szerezhető meg, ezt elosztják hárommal (átlagolják), így kapjuk meg a melegkonyhai munka végső pontszámát, amely maximum 10 pont lehet. A midegkonyhai bemutató pontozása hasonlóan történik. A hivatalos értékelés szerint a csapatok által elért pontszámok alapján öt kategóriába sorolják a résztvevőket. Aranyérmes besorolást a 90-99,99 pontot elért csapatok kapnak, ezüstérmet a 80-89,99 pontot, bronzérmet a 70-79,99 pontot szerzett csapatok. A 30-69,99 pontos teljesítményért oklevél jár. A meleg- és hidegkonyhás pontszámok összege alapján alakul ki a csapatok végső sorrendje. A 2010-es Culinary World Cup versenyén a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrászválogatott mindkét kategóriában ezüstérmes minősítést szerzett. *** Update 2014.11.24 23:51 A hétfői termés: Magyar Szabolcs aranyérem, Békés Megyei Culinary Team ezüstérem, Gajdán Antal és Borda Attila bronzérem. *** *** Update 2014.11.23. 21:59 A vasárnap versenyző, egyéni induló magyar szakácsok közül Gajdán Attila és Rékási Tibor ezüst, Borda Attila és Mezei Zoltán bronzérmes minősítést kapott. A helyezésekről és pontszámokról még nincs információ. A Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott hidegkonyhai versenyére kedden kerül majd sor. (forrás: facebook/MNGSZ, vatel.lu) *** Update 2014.11.23. 19:14 Megszületett az első magyar aranyérem Kiss Podmaniczky Krisztina D2 kategóriában! Gratulálunk! (forrás: MNGSZ) *** Update 2014.11.23. 13:21 A Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség facebook profiljáról származó információ szerint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatottat a Meleg konyhai programját BRONZ éremmel jutalmazta a zsűri. Annyiban mindenképpen peches volt a csapat, hogy az első napon versenyzett, és ilyenkor még egy kicsit ,,spórol’’ a zsűri az arany- és ezüstérmekkel. Ennek megfelelően öt válogatott bronzérmet érdemelt ki, az USA-nak adtak egyedül aranyérmet – fogalmaz a beol.hu tudósítása. *** 2014. 11.22. Ma megkezdődött a 2014-es szakácsvilágbajnokság, a Culinary World Cup. A hagyományosan Luxemburgban rendezett versenyen részt vesz a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott és több egyéni versenyző. A csapat tagjai: Ambrus György, ifj. Ambrus György, Elek Richárd, Garaczi Zoltán, Kiss Dániel, Kostyál Gábor, Szilágyi Gábor, Tímár András, Tímár Attila, Toókos Ferenc, Turóczi Anita (cukrász) és Volenter István. A magyarok mellett szombaton öt válogatott lép a konyhába: az USA, Anglia, Wales, Spanyolország és Románia együttese. A magyar válogatott háromfogásos luxembourgi versenymenüje a következő. Előétel: vadvízi fogasfilé marinírozott lazaccal, fűszernövényekkel ékesített savanyú daikonretek-szőnyeggel borítva, citrusokkal aromatizált rizottókrokettel. Tigris garnéla mousseline rákmártással, pagodakarfiol terrine sült kelvirághabbal. Főétel: mangalicaszűz füstölt libamájas és rókagombás ,,nercben” sütve, makóihagyma-variációval. Malacpofa- és fülsajt pecsenyelével, naranccsal glasszírozott karottával. Véreshurka royale-wasabis zöldalmagéllel, pirított polentával. Desszert: tésztafánk-különlegesség tonkababos étcsokoládé mousse-szal töltve, akácmézes krémszalag tokaji aszús tápióka gyöngyökkel, tejcsokoládés kapszula ganache-zsal, pisztáciás piskótarolád fehércsokival, málnasorbet pirosgyümölcs-salátával, zselélepellel, vargabéles vanília espumával. A 110 adagos ételsort 18 óráig kell elkészíteni, ezután két és fél óra alatt tálalni. (forrás: beol.hu, kép: facebook)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megjelent az Oldalas magazin 2021. júliusi száma! Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonnal elérhető a …
Csaknem százan kaptak ételfertőzést Kondoroson (MTI) – Mintegy száz gyerek és felnőtt lett rosszul a Békés megyei Kondoroson szerda …