Főoldal Hírek Átólzéig Két nap alatt több mint hatszázezer látogatót vonzott a müncheni Oktoberfest

Két nap alatt több mint hatszázezer látogatót vonzott a müncheni Oktoberfest

4 perc átlagos olvasási idő
0
887
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az esős, hideg időjárás ellenére a tavalyinál nagyobb sikerrel nyitott a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztiválra szombaton és vasárnap hatszázezernél is többen látogattak el.

 

A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a fesztivál első két napján a látogatók száma százezerrel emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.
Ez azt mutatja, hogy érdemes volt dolgozni a biztonság megerősítéséért, hiszen az Oktoberfest iránti “szeretet visszatért” – mondta a BR-nek Josef Schmid müncheni alpolgármester, a fesztivál igazgatója.

A terrorfenyegetettség miatt már tavaly szigorították a biztonsági szabályokat, így a sörfesztivál kerítéssel körbevett területére nem lehet bevinni 3 liternél nagyobb térfogatú táskát vagy hátizsákot, és minden bejáratnál átvizsgálják a látogatókat. Az idén a többi között növelték a térfigyelő kamerák számát, a nagyjából 450 biztonsági ember mellett szolgálatot teljesítő 600 rendőr közül pedig sokan az egyenruhájukra szerelt testkamerával járőröznek, és a teherautóval végrehajtott támadások megakadályozására felállítottak több mint 100 betonakadályt.

Az első hordó sört a hagyományoknak megfelelően az idén is a müncheni főpolgármester, a szociáldemokrata Dieter Reiter ütötte csapra – a művelet a második ütéssel sikerült, éppen úgy, mint tavaly – , az első korsó sört pedig a bajor tartományi miniszterelnök, a konzervatív Horst Seehofer kapta szombat délután a Terézia-réten (Theresienwiese), ahol a kezdetektől, 1810-től rendezik a fesztivált.

Az idei, 184. Oktoberfesten október 3-ig várják a vendégeket a 16 nagy és 22 kisebb sörsátorban, amelyekben minden korábbinál drágábban – literes korsónként átlagosan 10,95 euróért (3400 forintért) – adják a sört.

Az Oktoberfestet 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, és a kezdetét is akkor hozták előre a barátságosabb időjárású szeptemberre. A fesztivál eddig – háborúk és járványok miatt – 24-szer maradt el.

 

MTI/Pixabay

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…