Kultúra Katonai gasztronómiai élményekkel folytatódik az Így főznek… könyvsorozat Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-09-20 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,126 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Magyar Honvédségben valaha szolgált és jelenleg szolgáló katonáinak gasztronómiai élményeivel folytatódik Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek… című könyvsorozata. A kötetről kedden Budapesten, Stefánia Palotában, a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében tartottak kóstolóval egybekötött tájékoztatót. A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott háttéranyagában felidézte: tizenhat éve jelent meg először Őszy-Tóth Gábriel Így főz a tisztelt ház című könyve. A később borászokkal, közéleti személyiségekkel, hírességekkel, sportolókkal megjelent sorozat mostani tizenegyedik darabjában a katonáké lesz a főszerep. Az ötven személyes hangvételű interjút tartalmazó könyvben a legkülönfélébb helyeken és beosztásokban – a katonai hierarchia széles skálájában – szolgáló katonák jelennek meg. “Ami a haza szolgálatán kívül még közös bennük: a kulináris élmények, a főzés szeretete és annak magas szinten való művelése”. A többi könyvhöz hasonlóan a katonák kedvenc ételeiket is ajánlják a lapokon, mellettük recepttel és az elkészített ételek fotóival. Most viszont – az előző kötetektől eltérően – maguk az interjúalanyok is részt vesznek az ételfotókhoz készülő kedvenc ételek elkészítésében. Ebben a katonák szakértői segítsége Balázs Gergő, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Helyőrségdandár Regiment éttermének főszakácsa, a 2016-os erfurti kulináris olimpián kétszeres ezüstérmes Magyar Honvédség katonaszakács-válogatottjának csapatkapitánya. A most készülő reprezentatív kiadású Így főznek a katonák című könyv várhatóan év végén kerül a könyvespolcokra. MTI/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Road Show negyedik állomás – Sárvár – 2016. október 10. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy cikkünk címe lehetne „Az ötcsillagos kényeztetés” is. 2016. október …
Paprikás csirke, túrós csuszával Paprikás csirke, túrós csuszával Hozzávalók (4 személyre): 2 db csirkemell 2 fej …