Főoldal Hírek Átólzéig Bazsalikommal ízesített, paradicsomos spagetti

Bazsalikommal ízesített, paradicsomos spagetti

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,265
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bazsalikommal ízesített, paradicsomos spagetti

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl extra szűz olivaolaj
  • 1 db lime
  • 1 dkg só.
  • 60 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg parmezán

 

A paradicsomok héját bevágjuk, azután forró vízbe ártjuk, majd a héját lehúzzuk. Felkockázzuk, majd kevés olívaolajon a lepirított vöröshagymára tesszük. Együtt beforraljuk, majd ízesítjük, frissen őrölt borssal, bazsalikommal, sóval és fokhagymával. Végül hozzáadjuk a lime kifacsart levét.

Közben a tésztát „Al dente”-re <fogkeményre> főzzük, majd a raguval összeforgatjuk és tányérra tálaljuk. Végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.

Így egy olaszos ételt készítettünk, amely mára már itthon is teljesen általános ételnek számít. Ugyanakkor könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, mégis egy könnyebb, és egyszerű ételnek számít.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…