Főoldal Hírek Átólzéig Bazsalikommal ízesített, paradicsomos spagetti

Bazsalikommal ízesített, paradicsomos spagetti

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,251
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bazsalikommal ízesített, paradicsomos spagetti

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl extra szűz olivaolaj
  • 1 db lime
  • 1 dkg só.
  • 60 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg parmezán

 

A paradicsomok héját bevágjuk, azután forró vízbe ártjuk, majd a héját lehúzzuk. Felkockázzuk, majd kevés olívaolajon a lepirított vöröshagymára tesszük. Együtt beforraljuk, majd ízesítjük, frissen őrölt borssal, bazsalikommal, sóval és fokhagymával. Végül hozzáadjuk a lime kifacsart levét.

Közben a tésztát „Al dente”-re <fogkeményre> főzzük, majd a raguval összeforgatjuk és tányérra tálaljuk. Végül megszórjuk reszelt parmezán sajttal.

Így egy olaszos ételt készítettünk, amely mára már itthon is teljesen általános ételnek számít. Ugyanakkor könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, mégis egy könnyebb, és egyszerű ételnek számít.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Egekben a fűszerárak

    A klímaváltozás miatt is drágul a trópusi növények termesztése Az egész bolygót érintő klí…
  • NMHH: egyre többet mobilnetezünk külföldön

    Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezel…
  • Szatmári malom: Folyamatos fejlődés

    A 100%-ban magyar tulajdonú Szatmári Malom Kft több, mint 30 éve a magyar élelmiszeripar m…
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Koncertek, összművészeti események és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon

A Wellhello, a Honeybeast és a Brains koncertjein vehetnek részt és – egyebek mellet…