Átólzéig Ünnepek után már csak sósat kívánunk Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-24 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,462 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ünnepek után már csak sósat kívánunk Harmadával több snacket fogyasztunk decemberben, mint az év többi hónapjában, a karácsonynak és az év végi ünneplésnek is külön kedvencei vannak. Míg a szilveszteri bulik sztárjai a burgonyachips és a ropi, kréker, addig a karácsonyi készülődéshez dió- és mogyoróféléket választanak a magyarok. A vendégváró időszakban a sós mixek viszik a prímet, ezekből ilyenkor akár 30 %-kal is több fogy az év más időszakaihoz képest.-írja az Intersnack közleményében. Mogyoróünnep Télen, különösen decemberben ötödével többet ropogtatunk, mint az év többi időszakában. A sós-pálcikák, chips-ek fogyasztása 15 százalékkal magasabb decemberben, de leginkább a mogyorófélék forgalma nőhet, akár 40 százalékkal is. Ez annak köszönhető, hogy a hideg időben a szervezetünk jobban igényli a magas energiatartalmú élelmiszereket, erre pedig ideálisak a jól eltartható és tápanyagban gazdag olajos magvak. Gondoljunk csak a Mikulás-csomagok elengedhetetlen kellékére, a földimogyoróra, vagy a diós, mogyorós, mandulás karácsonyi süteményekre! Nem bűnös élvezet Az utóbbi évek trendje az egészséges táplálkozás terén különösen kedvezett a magok és szárított, aszalt gyümölcsök fogyasztásának. Ezeket egymással keverve is szívesen veszik a hazai vásárlók. „A hagyományos diákcsemegék mellett feltűntek az olyan keverékek is, amelyek ritkább magvak – makadám-, kesu-, para- és pekándió – valamint különféle szárított gyümölcsök felhasználásával készültek. A legfelső kategóriát azok a mixek jelentik, amelyek csokoládéval vagy joghurttal bevont magvakat is tartalmaznak” – mondta Szabó Gábor, a Chio termékeket gyártó Intersnack Magyarország Kft. piackutató munkatársa. Sósat, jó ropogósat Bár az ünnepi asztalnak nem tipikus eleme a sós snack, a karácsony utáni rokonlátogatásoknak és a hosszú, képernyő előtt töltött téli estéknek már annál inkább. A burgonyachipsért például valóságos roham indul a boltokban év végén, egy átlagos novemberi héthez képest egyes boltokban akár hatszoros is lehet a fogyás. A krékerekből, perecekből, ropikból készült keverékek számítanak az egyik fő terméknek az Intersnack győrszentiváni gyárában, amelyben az év utolsó heteiben gőzerővel folyik a termelés, hiszen nem csak a hazai, hanem az exportrendelések is ilyenkor érik el csúcspontjukat. Úgy tűnik, hogy a sok karácsonyi bejgli után nem csak mi magyarok, hanem a szomszédaink is szívesebben nyúlnak a sós ropogtatnivalókért. Szüksége is van az iparnak erre a kiemelt időszakra, hiszen a népegészségügyi termékadó bevezetése óta különösen fontosak a gyártásban az ünnepi forgalmak. OrientPress Hírügynökség (OPH)/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hogyan árthat a fogaknak a mozgás? Hogyan árthat a fogaknak a mozgás? Mint mondják, a mozgás jót tesz az …
5 szokás, amivel akár 10 évvel tovább élhetünk Az életmódunk olyan jelentős hatással van az egészségünkre, hogy bizonyos szokások bevezetésével, megváltoztatásával hosszú …