Főoldal Hírek Csőposta Ízletes ismétlés: újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában

Ízletes ismétlés: újra „Finn Hetek” a Danubius Hotel Heliában

9 perc átlagos olvasási idő
0
657
 ehaccp_topbanner3.jpg

A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között, a Yellow Bistro & Bar-ban finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta.

Idén már második alkalommal rendezi meg a Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Bar a „Finn Heteket” december 1-22 között. A karácsonyt megelőző időszakban a gasztronómiai különlegességeket kereső vendégek stílusosan hangolódhatnak az ünnepre a finn specialitásokkal.

2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Bar-ban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztro programot. A budapesti gasztronómiában is unikális menüről az elmúlt évben rengeteg pozitív visszajelzést kapott a szálloda mind a finn kultúrát jól ismerő magyar, mind a finn származású vendégektől is. A nagyközönség hamar értékelte, hogy a „Siskonmakkarakeitto” vagy a „Mustikkapiirakka” milyen ízletes harapnivalókat is takar. A karácsony előtti finn tematikus hetek az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit készítő finn építész, Pekka Helin nemzeti hagyományai előtt is tisztelegtek.

A nagy sikerre való tekintettel, idén 2019. december 1-22 közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyósgyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.

A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk.– mondta el Tóth Zoltán Executive Chef.

A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez. Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. A közelmúltban elnyert Gastro&Hotel Design Award zsűrije éppen ezt a gondos odafigyelést, a hagyományok, a múlt és a modernitás igényes ötvözését értékelte, amikor a Danubius Hotel Helia teraszának ítélte Az év HotelDesign kertje/terasza kategóriájának fődíját.

Az elmúlt egy évben mind a Yellow Bistro & Bar mind a szálloda étterme és terasza is megújult. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint a bár, az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is voltak.

A több mint fél évszázada alapított Danubius Hotels Group mára Magyarország egyik legnagyobb szállodaláncává vált.  Tulajdonosa az az angol CP Holdings Ltd., akinek szállodaipari érdekeltsége a 46 szállodával, több mint 4 300 dolgozóval, Európa 5 országában van jelen. Hosszú távú befektetőként elkötelezettek a gyógyturizmus és a medical wellness irányában és a nemzeti kincset jelentő épületek felújításában, állagmegóvásában. 2019 szeptemberétől a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márkák köré szerveződnek. A Danubius Hotels 15 városi szállodái közé tartoznak Magyarország legrégibb, legpatinásabb szálloda épületei, kiváló városi hotelei. Kiemelkedő egyéni és csoportos üzleti szolgáltatásokkal rendelkeznek, egyedülálló konferenciaszolgáltatásai a „Danubius me:” márka köré csoportosulnak. A Danubius Hotels All inclusive és gyerekeknek szóló Bubbles Club szolgáltatásai a családi utazóknak szóló ajánlatait is színesítik. A Danubius Hotels Group, a 2019-es Év munkáltatójaként büszke arra, hogy nemcsak üzleti szolgáltatásaiban, de munkáltatói szemléletében is innovatív, vallja, hogy a vendégek és a munkavállalók egyformán fontosak a cég számára.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …