Színes GoVolcanic – Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-11-25 3 perc átlagos olvasási idő 0 563 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Több mint negyven magyar és nemzetközi, vulkanikus termőhelyen gazdálkodó pincészet borai, valamint számos hazai és külföldi borszakértő előadásai, mesterkurzusai várják a közönséget a GoVolcanic borfesztiválon november 29. és december 1-je között a budapesti Holdudvarban. Vajon mitől különlegesek a vulkanikus termőhelyekről származó borok? – teszi fel a kérdést az Európa első “vulkanikus csúcstalálkozójaként” meghirdetett rendezvény, amely a borok termőhelyeinek bemutatására és azok tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektet majd, mint magukra a borokra – közölték a szervezők az MTI-vel. A világ számos részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját ezért geológusok és vulkanológusok előadásai, valamint ásvány- és kőzetkiállítás kíséri majd. Mellettük nemzetközileg elismert borszakértők, sommelier-k, borszakírók és borászok mutatják be szemináriumokon és gyorskóstolókon, melyek a vulkanikus borok jellemzői, és miként befolyásolja a borkészítést a vulkanikus talaj. A GoVolcanic díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz. A rendezvényen jelen lesznek Magyarország vulkanikus borvidékeinek termelői, mellettük pedig az Etna, Burgenland, Auvergne, Vulture, Soave, a Monti Lessini, az Azori-szigetek, a Ménes-Aradi Borvidék, a Szerémség, a Garam-mente, a Kanári-szigetek, a kaliforniai Obszidián-hegy és a Golán-fennsík boraival is találkozhatnak az érdeklődők. A fesztivál teljes programja a https://2019.govolcanic.com honlapon érhető el. OPH/Pixabay II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker Magyarország étele 2023. eredmények Szamos Mátyás-tányérdesszert verseny eredmények Befordúltam a konyhára rajzverseny erdmények Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Direktben gyűjtött információ Azt hiszem, hűséges olvasóink közül már nincs, aki ne értesült volna, hogy megjelent a …
A vendéglátóiparban a legerősebb a munkahelyi stressz, amiért leginkább a gyors munkatempó a felelős. A vendéglátóiparban a legerősebb a munkahelyi stressz, amiért leginkább a gyors munkatempó a felelős. …