Színes GoVolcanic – Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-11-25 3 perc átlagos olvasási idő 0 607 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Több mint negyven magyar és nemzetközi, vulkanikus termőhelyen gazdálkodó pincészet borai, valamint számos hazai és külföldi borszakértő előadásai, mesterkurzusai várják a közönséget a GoVolcanic borfesztiválon november 29. és december 1-je között a budapesti Holdudvarban. Vajon mitől különlegesek a vulkanikus termőhelyekről származó borok? – teszi fel a kérdést az Európa első “vulkanikus csúcstalálkozójaként” meghirdetett rendezvény, amely a borok termőhelyeinek bemutatására és azok tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektet majd, mint magukra a borokra – közölték a szervezők az MTI-vel. A világ számos részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját ezért geológusok és vulkanológusok előadásai, valamint ásvány- és kőzetkiállítás kíséri majd. Mellettük nemzetközileg elismert borszakértők, sommelier-k, borszakírók és borászok mutatják be szemináriumokon és gyorskóstolókon, melyek a vulkanikus borok jellemzői, és miként befolyásolja a borkészítést a vulkanikus talaj. A GoVolcanic díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz. A rendezvényen jelen lesznek Magyarország vulkanikus borvidékeinek termelői, mellettük pedig az Etna, Burgenland, Auvergne, Vulture, Soave, a Monti Lessini, az Azori-szigetek, a Ménes-Aradi Borvidék, a Szerémség, a Garam-mente, a Kanári-szigetek, a kaliforniai Obszidián-hegy és a Golán-fennsík boraival is találkozhatnak az érdeklődők. A fesztivál teljes programja a https://2019.govolcanic.com honlapon érhető el.OPH/PixabayThe House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Ilyen még nem volt: szürkemarha érkezik a bor városába, Villányba
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Eltűnőben a juhász szakma? Interjú Szappanos Bálinttal. Eltűnőben a juhász szakma? Interjú Szappanos Bálinttal. Havi interjúalanyom nem egy könnyű szakmát választott …
Francia top séfekkel főztünk a Sofitelben Amint arról korábban már hírt adtunk, három Michelin-csillagos konyhafőnök, Alain Caron, Patrick Jeffroy és …