Színes Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-19 7 perc átlagos olvasási idő 0 909 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit.Tematikus eseményeink alkalmával igyekeznek egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeiknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztettek meg mindenkit.A Séf a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakács is gondoskodik tradicionális ízekről.A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítik a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel.Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit látogass el a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba! Íme a teljes kínálatuk:Sváb Ünnepi levesRendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják.HurkalevesHagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.”Savanyú káposztalevesEgyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé.*******„Madárka” Ropogós csülök, baboskáposztaA csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás.Svábpecsenye hagymás kifliburgonyaA tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot.Sváb savanyú tojás gőzgombóccalKönnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk.*******Schupfnudeln, házi szilvalekvárKrumplis és káposztás rétesKapros-túros lepényA sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek.*******Italajánlatunk:Fóti Pils (4,5 %) – Szűrt világos lager sör (0,5 l)Fóti Keserű Méz (6,0 %) – Szűretlen világos sör (0,5 l)Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2273853136215717/?event_time_id=2278211709113193Négy lépés cégeknek a higiéniai hulladék csökkentésére Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai Megnyitották a teljes 1-es pályát az eplényi síarénában Madárszámlálásra hívja a lakosságot az MME február végéig
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kihirdették a debreceni borverseny győzteseit Hét kategóriában hirdették ki a debreceni városi borverseny idei győzteseit szerdán, a helyi Mercur …
Íme a 2023-as év őszi trendszínei Minden évnek és évszaknak megvannak a maga sláger színei, azaz azok a színpaletták és …