Főoldal Hírek Színes Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

7 perc átlagos olvasási idő
0
869
 ehaccp_topbanner3.jpg

A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit.

Tematikus eseményeink alkalmával igyekeznek egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeiknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztettek meg mindenkit.

A Séf a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakács is gondoskodik tradicionális ízekről.

A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítik a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel.

Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit látogass el a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba!

Íme a teljes kínálatuk:

Sváb Ünnepi leves

Rendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják.

Hurkaleves

Hagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.”

Savanyú káposztaleves

Egyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé.

*******

“Madárka” Ropogós csülök, baboskáposzta

A csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás.

Svábpecsenye hagymás kifliburgonya

A tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot.

Sváb savanyú tojás gőzgombóccal

Könnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk.

*******

Schupfnudeln, házi szilvalekvár

Krumplis és káposztás rétes

Kapros-túros lepény

A sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek.

*******

Italajánlatunk:

Fóti Pils (4,5 %) – Szűrt világos lager sör (0,5 l)

Fóti Keserű Méz (6,0 %) – Szűretlen világos sör (0,5 l)


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2273853136215717/?event_time_id=2278211709113193


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …