Főoldal Hírek Színes Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

7 perc átlagos olvasási idő
0
292
 ehaccp_topbanner3.jpg

A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit.

Tematikus eseményeink alkalmával igyekeznek egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeiknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztettek meg mindenkit.

A Séf a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakács is gondoskodik tradicionális ízekről.

A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítik a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel.

Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit látogass el a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba!

Íme a teljes kínálatuk:

Sváb Ünnepi leves

Rendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják.

Hurkaleves

Hagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.”

Savanyú káposztaleves

Egyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé.

*******

“Madárka” Ropogós csülök, baboskáposzta

A csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás.

Svábpecsenye hagymás kifliburgonya

A tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot.

Sváb savanyú tojás gőzgombóccal

Könnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk.

*******

Schupfnudeln, házi szilvalekvár

Krumplis és káposztás rétes

Kapros-túros lepény

A sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek.

*******

Italajánlatunk:

Fóti Pils (4,5 %) – Szűrt világos lager sör (0,5 l)

Fóti Keserű Méz (6,0 %) – Szűretlen világos sör (0,5 l)


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2273853136215717/?event_time_id=2278211709113193


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Egyre többen fizetnek akár magasabb árat is hazai termékekért

Az élelmiszeripar kiemelkedő stratégiai ágazat, melynek fejlesztése komoly felelősséget je…