Színes Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-02-19 7 perc átlagos olvasási idő 0 599 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit. Tematikus eseményeink alkalmával igyekeznek egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeiknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztettek meg mindenkit. A Séf a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakács is gondoskodik tradicionális ízekről. A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítik a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel. Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit látogass el a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba! Íme a teljes kínálatuk: Sváb Ünnepi leves Rendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják. Hurkaleves Hagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.” Savanyú káposztaleves Egyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé. ******* “Madárka” Ropogós csülök, baboskáposzta A csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás. Svábpecsenye hagymás kifliburgonya A tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot. Sváb savanyú tojás gőzgombóccal Könnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk. ******* Schupfnudeln, házi szilvalekvár Krumplis és káposztás rétes Kapros-túros lepény A sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek. ******* Italajánlatunk: Fóti Pils (4,5 %) – Szűrt világos lager sör (0,5 l) Fóti Keserű Méz (6,0 %) – Szűretlen világos sör (0,5 l) Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2273853136215717/?event_time_id=2278211709113193 Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány Folytatódik az élelmiszerpazarlás elleni program Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma! A Kőröstej saját standon mutatja be sajtjait Dubajban az expón Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny
A kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos A horgászturizmus az egész ország szempontjából fontos A Tisza-tó Magyarország vezető ökoturisztikai célpontja, …
Védjegyes sajátmárkás termékek az Auchanban Védjegyes sajátmárkás termékek az Auchanban A 17 éves Auchan Magyarország Kft. stratégiai együttműködést …