Ajánló Magyarország étele 2024. végeredmény Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-04-30 7 perc átlagos olvasási idő 0 456 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Legfeljebb négy elemből készülhettek az ételek, a győztes alkotást egy nyírségi étterem készítette el, az alapja pedig a szarvasgerinc és laskagombaragu volt.A Debreceni Egyetem Szolnok Campusában tartották meg a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny döntőjét és díjátadó ünnepségét.A Szakma Ifjú Mestere versenyén 10 négyfős csapat szakács, cukrász, pincér és szakoktató mérettetett meg. A Magyarország Díszasztala pincérversenyen 5 csapat jutott a döntőbe. A Szamos Tányérdesszert Versenyen 8 cukrászcsapat versengett. A Magyarország étele 2024 címért pedig 14 kétfős csapat és 23 versenyző küzdött meg – írta a versenyről az MTI.A megmérettetés jelmondata “Csak tiszta forrásból!”, mert az ételek elkészítéséhez csupán kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehet használni.Asztalos István, a főszervező Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke azt mondta, a megmérettetés elindításakor az volt a céljuk, hogy 60 év után szülessenek végre új magyar ételek.A magyar konyhát meg lehet újítani, annak van jövője– hangoztatta, egyben bátorított, hogy “merjünk büszkék lenni” a magyar konyhára. Úgy vélekedett, hogy hazai alapanyagokból hazai gasztrokultúrát kell építeni.Erdőről mezőre elnevezésű ételkompozíciójával a nyírbátori Kakukk Étterem csapata nyerte a Magyarország étele 2024 versenyt. A verseny második helyezettje a fülöpszállási Vidám Borgőzös Harcsa Kuttyogatók nevű csapat lett a Halász Rapszódia elnevezésű ételsorral. A harmadik helyen a budapesti Kondérbetyárok nevű csapat végzett Malac Mennyország nevű ételkompozíciójával.Kubinyi Dániel, a hollókõi Castellum Hotel mesterszakácsának elsõ helyezett desszertje. MTI/Mészáros JánosA legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, és értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Fontos volt a hagyomány, a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése.Felkerestük a Kakukk Étterem és Panziót, hogy érdeklődjünk, milyen összetevőkből alkották meg séfjeik, Kónya István és Matuda Dániel a győztes fogást.A séfek által kreált fantasztikus fogás, az “Erdőről mezőre” címet viseli. Ez a mű egy szabolcsi szilvaglazúros szarvasgerinc, tejfölös laskagombaraguval töltött ropogós tésztával, fenyőrügyes zellerkrémmel és céklával– írták érdeklődésünkre. Azt is megtudtuk, hogy hamarosan felkerül az étterem étlapjára is ez a fogás mindenki számára elérhető áron.Még több kép ide kattintva elérhető>>>A Magyarország étele 2024. program a Bethlen Gábor alap és a Magyar Kormány támogatásával valósult meg! BGA/206/2024Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország! Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf Magyarország Tortája 2025. – A döntős torták Nagy sikerrel zajlott az áprilisi taggyűlés és workshop Budaörsön 10 nap szünet – 10 nap élmény: ezért választanak egyre többen tavaszi tábort
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet …
Orbán Viktor: Digitális oktatásra állunk át hétfőtől Digitális oktatásra állnak át az iskolák hétfőtől, a diákok távoktatásban tanulnak majd – jelentette …