Átólzéig Receptek Fokhagymás szűz rolád cukkini-lapcsánkával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-02 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,422 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Fokhagymás szűz rolád cukkini-lapcsánkával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg sertésszűz 15 dkg szeletelt bacon 10 dkg fokhagyma 0,01 kg feketebors (őrölt) 4 db cukkini 15 dkg liszt 1 dl Oliva olaj 3 db tojás 10 dkg vaj 1 dl bor Ízlés szerint só A sertésszűzet nyitott szeleteléssel felvágjuk, majd óvatosan megklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd befedjük a szeletelt baconnel. Feltekerjük, majd körülbelül 2 cm-es szeletekre vágjuk és nyársara húzzuk, ezután faszénparázson meggrillezzük. Közben elkészíthetjük a köretet. Melyhez a cukkinit lereszeljük, majd a liszttel, sóval, borssal, tojással képlékeny masszává keverjük. Ezután forró, de kevés olajon, körülbelül egy cm-es lapokat sütünk. A mártáshoz a visszamaradt olajon a megtisztított, majd szeletelt fokhagymát megpirítjuk, amit kevés fehérborral locsolgatva és vajjal dúsítva beforralunk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Dietetikus: a rostfogyasztás erősíti az immunrendszert A járvány idején kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket – hívta …
Itt a szamóca-szezon A friss magyar szamóca a hétvégétől már folyamatosan kapható lesz a piacokon, a zöldségeseknél …