Főoldal Hírek Életmód Ingyenes sportolási lehetőségek nyílnak diákoknak

Ingyenes sportolási lehetőségek nyílnak diákoknak

5 perc átlagos olvasási idő
0
478
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szeptembertől kibővül a Sport43 elnevezésű ingyenes programsorozat, melynek keretén belül az eddigiek mellett új helyszíneken próbálhatnak ki új sportágakat az általános iskolás felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok.

A szervezők szerdai közleménye szerint kerékpározni Tiszafüreden, Velencén, Fehérgyarmaton, Mohácson, Szentgotthárdon, Fertődön és Eplényben lehet majd, a gördeszkázás helyszíne a Budapest Garden lesz, kenuzni pedig Tiszafüreden, Tokajban, Ráckevén és a Velencei-tavon lesz lehetőségük az iskolásoknak. Emellett Gyömrőn wakeboardozhatnak, télen pedig Eplényben síelhetnek és hódeszkázhatnak a diákok, akik ugyanitt a falmászás alapjait is elsajátíthatják majd. Az egynapos programokat szeptember 2-től iskolaidőben, 20-30 fős csoportok részére szervezik minden héten hétfőtől-péntekig. Az eszközöket a szervezők ingyenesen biztosítják.

„A sportolás, az aktív élet talán soha nem volt annyira fontos, mint az idén, miután gyermekeink többsége az otthonmaradás kényszere miatt nem lehetett közösségben, sportolási lehetőségeik pedig drasztikusan lecsökkentek” – idézte a közlemény Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, aki hozzátette, a koronavírus-járvány sok családot nehéz anyagi helyzetbe hozott, a Sport43 jótékonysági programsorozata ezekre jelent gyógyírt. „A gyerekek a természetben vannak, mozognak és élvezik a közösséget, mindezt ráadásul teljesen ingyen. Meggyőződésem, hogy az ilyen típusú programok sokkal nagyobb élményt nyújtanak a gyerekeknek, mint a hagyományos osztálykirándulások”.

Soós Csaba, a Sport43 ötletgazdája azt mondta, elkötelezettek az iránt, hogy a jövőben még több sportlétesítményt állítsanak maguk mellé és tovább bővítsék a kínálatot.

A programokra a Sport43 honlapján regisztrálhatnak az érdeklődők.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …