Színes Idén is lesz HalMajális Kőbányán Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-04-29 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,493 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Május 1-je Kőbányán nem csak a munka ünnepe, hanem a halételek ünnepe is. Úgy tűnik a helyiek megszerették, sőt már izgalommal várják a HalMajálisra keresztelt munka ünnepét. A szervezők szakítottak a hagyományos virsli-sör hangulattal, és ma már nem lehet halászlé és a halételek nélküli majális Kőbányán. A helyszín is évek óta változatlan, vagyis az egész napos eszem-iszom és szórakozás a Csősz Torony melletti Óhegy parkban lesz. A Szegedi Halászcsárda jóvoltából a gigantikus méretű, 1000 literes óriásbográcsban rotyog majd a piros leves. Talán nem véletlen a kőbányai emberek halak és halételek iránti vonzalma. Egy kis történeti visszatekintés… A halászléről híres, óbudai Sipos étterem alapítója, Sipos Ferenc Kőbányán nyitotta meg első vendéglőjét a Martinovics téren. Felismerte, hogy a halászcsárdának nem kell feltétlenül a folyók, tavak közelében lenni. Az emberek hajlandók kisebb-nagyobb kirándulást is tenni egy jó halászléért, sült halért, viszont a kellemes környezet, a kiszolgálás és a jó közlekedés nagyon fontos számukra. A 26-os, 28-as és 37-es villamosok, amelyek megállója a vendéglő közelében volt, 10-15 perc alatt kihozták az embereket a belvárosból. A korabeli tudósítások szerint a kalauzok az utcanevek helyett „Halászkert megálló, leszállás” mondták. A korábbi évekhez hasonlóan most is lesz „Kié a legjobb kőbányai halászlé?” főzőverseny, amelyre idén több, mint 30 csapat jelentkezett. A csapatok többnyire az évek alatt már összeszokott családi, munkahelyi, baráti társaságok, akik minden évben újabb receptúrákat vetnek be a győzelem érdekében. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján bátran kijelenthető, hogy a zsűrinek idén sem lesz könnyű dolga. A kőbányai csapatok rendkívül ötletes, kreatív halászlét készítettek. Zsűritagok többek között Bay Éva, Bényi Ildikó televíziós műsorvezetők, a zsűri elnöke Gyarmati Károly mesterszakács. A rendezvény valamennyi programja ingyenes. OPH/KörKult Kép: Illusztráció, Pixabay Új trend a szörppiacon: fókuszban az egészségtudatosság Vastagbélrák szűrése vérvizsgálattal Gourmet: új lendület a gasztronómiában MÁV-Volán: népszerűek a vármegye- és országbérletek Az infláció letöréséről egyeztetett a GVH élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetekkel
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
V. Szakácsfelvonulás: Új magyar étel és hófehér belváros 2022. szeptember 21-én ötödik alkalommal rendezte meg a már hagyományosnak mondható Szakácsfelvonulását az Étrend …
Év fagylaltja verseny 2017 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a …