Főoldal Hírek Színes Ismét indul a Bar Me Tender

Ismét indul a Bar Me Tender

10 perc átlagos olvasási idő
0
371
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ismét indul a ’Bar Me Tender’, a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardi Mojito Mixeriskola közös, ingyenes bartender képzése

Budapest, 2022. október 13. – Ma a magyarországi vendéglátóipar egyik legkomolyabb kihívása az elérhető szakképzett munkaerő hiánya. A Coca-Cola HBC Magyarország a világjárvány kezdete óta keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel segítséget nyújthat a koronavírus és most már a háború okozta gazdasági válság által is sújtott vendéglátóipari szakmának. A vállalat a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben tavaly már 100 kiválasztott jelölt számára biztosított ingyenesen alapfokú mixertanfolyamot. Idén októbertől újabb 100 szerencsés jelentkező kezdheti meg a tanulmányait, amelynek költségeit az ország legnagyobb üdítőital gyártója és az egyik legnevesebb mixeriskola finanszírozza.

A koronavírus világjárvány idején a vendéglátóipari létesítmények bezárása nehéz helyzetbe hozta mind az ott dolgozókat, mind az egyes éttermek, kávézók tulajdonosait: a korlátozások ideje alatt a Coca-Cola HBC Magyarország HoReCa vevőpartnereinek mintegy háromnegyedénél gyakorlatilag megállt a fogyasztás. A vállalat kötelességének érezte, hogy segítsen a gazdasági szempontból az egyik legerőteljesebben sújtott iparágon: a vendéglátáson – hiszen a szektorra gyakorolt negatív hatások még évekig érezhetőek lesznek. Az elmúlt több mint két évben sokan elhagyták a pályát, a közelmúltban újranyitó vendéglátó egységek a szakemberhiány mellett most már a megnövekedett költségek és az elszabaduló infláció miatt újabb problémákkal is küzdenek. A kialakult helyzetben a Coca-Cola HBC Magyarország a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben nyújt szakmai segítséget melynek keretében tavaly már 100 szerencsés jelentkező bartender képzését finanszírozták közösen.

„Nagyon fontos számunkra, hogy támogassuk vevőpartnereinket, így a vendéglátóipari szektorban dolgozókat a pandémia miatt kialakult nehéz helyzetben. A koronavírus világjárvány első évében 20 ezer munkavállaló tűnt el a vendéglátóiparból, így 2020-ban 95 ezer embert foglalkoztatott ez a szektor. A KSH adatai szerint 2021-re már kedvezőbb a kép, ekkor már 105 ezer főt foglalkoztatott újra a vendéglátóipar” – mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholok és kávé üzletágakért felelős portfólió vezetője. „A vendéglátás terén jelentős munkaerőhiány keletkezett képzett szakemberekből, hiszen a bezárt éttermek, kávézók alkalmazottai más munka után voltak kénytelenek nézni; tavaly közel 2000 munkavállaló hiányzott erről a területről.  Ezen az űrön próbálunk a magunk eszközeivel enyhíteni, és ezért álmodtuk meg a Bacardi Mojito Mixeriskolával együttműködésben azt a szakmai tanfolyamot, melynek során ingyenesen biztosítottuk 100 jelentkező alapfokú mixerképzését”

A Bar Me Tender fantázianevet viselő bartender képzés 2021 októberétől kezdődően 5 hetes turnusokban, heti 2×3 órában zajlott – összesen 4 egymást követő csoport indult, októberben, novemberben, januárban és márciusban. A kurzus követi a mixeriskola már bevált tematikáját és az eszközismeretektől, a mixelésben rejlő lehetőségek kiaknázásán át egészen az alkohol márkák mögötti legfontosabb tudnivalókig mindent felölel. Azért, hogy a kurzuson részt vett mixerek bemutathassák mit tudnak és még jobb esélyekkel induljanak a munkaerőpiacon, a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardi Mojito Mixeriskola az első tanév képzéseit lezárva koktélversenyt is rendezett.

A személyenként 100 ezer forint értékű hiánypótló bartender kurzus 2022. október elején folytatódik és újabb 100, a vendéglátóiparban dolgozó, tehetséges tanulni vágyónak kínál majd lehetőséget a szakmai továbbképzésre.  A résztvevők kiváló szakemberektől, köztük a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfóliójának márkanagyköveteitől tanulhatnak, megismerhetik a prémium minőségű italokat és tudásukat egy következő szintre emelhetik. A tanfolyamok havi turnusokban zajlanak, idén októbertől egészen 2023 márciusig minden hónapban 25 jövőbeni bartender képzése folyik majd. A képzésre olyan jelentkezőket várnak, akik rendelkeznek vendéglátóipari tapasztalattal. A mixer tanfolyam a sikeresen pályázó résztvevők számára ingyenes, a képzés teljes költségét a Coca-Cola HBC Magyarország és a Bacardi Mojito Mixeriskola közösen finanszírozza.

További információ és jelentkezés itt.

  • Pölöskei Gáborné: a technikumi rendszer jól vizsgázott

    A 2020-ban indult technikumi szakképzési rendszer jól vizsgázott – mondta Pölöskei G…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…