Színes Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-09-16 5 perc átlagos olvasási idő 0 281 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást, valamint nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is. Országszerte 75 étterem szerepel már a Michelin Guide francia étteremkalauz új magyarországi kiadásában, így az eddigi két kétcsillagos, valamint a hét egycsillagos étterem mellett összesen 59 étterem büszkélkedhet Michelin-ajánlással – közölte az MTI-vel a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az előző évben Michelin-csillagot, vagy minősítést szerző, működő éttermek mindegyike bekerült idén is a válogatásba. A tesztelést végző ellenőrök ítélete alapján pedig további nyolc budapesti és hat vidéki vendéglátóhely teheti ki ezentúl a Michelin-ajánlást hirdető táblákat. Az újabb elismerések azt mutatják, hogy nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben a vidéki gasztronómia is, például a pécsi Morzsával összesen hétre nőtt a kiváló ár-érték arányú Bib Gourmand éttermek száma. A fenntarthatóság is egyre fontosabb a turizmusban, ezért is jelentős, hogy tavalyhoz képest tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is, így idén összesen öt étterem büszkélkedhet ilyen minősítéssel országszerte. A tavalyi rangsorhoz új belépőként csatlakozott a szigligeti Villa Kabala. A zöld csillaggal az alapanyag-beszerzéstől kezdve a lokális és szezonális termékek alkalmazásán át a hulladékkezelésig, a konyhai-éttermi munka minden aspektusát díjazza a Michelin. A nagyszámú minősítés eredményeként Magyarország Közép-Európa egyik meghatározó gasztronómiai központjává vált, megelőzve Csehországot, Lengyelországot, Horvátországot és Szlovéniát is. A nemzetközi elismerések forgalomösztönző hatását a tavaly két Michelin-csillagot szerzett budapesti Stand tapasztalatai is megerősítik, ahová azóta a tulajdonos elmondása szerint több hétre előre lehet csak asztalt foglalni, valamint a minőségi munkaerőben is válogathatnak.MTI/PixabayElkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal Robotok forradalmasítják a vendéglátást: ismert kínai cég termékei jönnek Magyarországra Több mint 44 ezren próbálták ki a növényi alapú étrendet egy hónapig A Séfklub különleges bemutatója: laskagomba, zöldségek és fűszerek a terítéken Megjelent az Oldalas magazin 2025. márciusi száma!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Különleges borosüvegeket mutatott be az üveggyár Különleges borosüvegeket mutatott be az Orosházi Öblösüveggyár (MTI) – Különleges borosüvegeket mutatott be Magyarországon …
Feketeedényt mosogattak a Séfek 2019. június 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a „Feketeedény mosogatás okosan by …