Főoldal Hírek Színes Ifjú irodalmárokat díjazott az Agrárminisztérium

Ifjú irodalmárokat díjazott az Agrárminisztérium

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,154
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az erdő az emberi élet alapja, a művészet ihlető múzsája, ha megnyitjátok szíveteket felé, belehelyezi azt a magot, amely gyönyörű nagy fává terebélyesedhet és gyümölcsöt teremhet. Ezt így gondoljuk mi, erdészek, és ezért is támogatunk minden olyan kezdeményezést, mely az erdőhöz kötődik – fogalmazott Ugron Ákos Gábor a Karjában ringat az erdő elnevezésű díjátadón pénteken.

 

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkára hozzátette: szeretnék közelebb hozni az erdőt, annak értékeit mindenkihez, s erre a művészet az egyik legalkalmasabb eszköz. Ezt bizonyítja a régóta sikerrel futó Muzsikál az erdő nevű zenei program is, a mostani pályázat pedig az irodalom nyelvén szólítja meg a diákokat.

 

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület immár harmadik alkalommal hirdette meg vers-, próza- és meseíró pályázatát általános és középiskolások számára. Az évről évre növekvő érdeklődést mutatja az összesen több mint ezer beérkezett pályamű; s az, hogy idén már a határon túlról is jelentkezhettek diákok – hangsúlyozta Marincsák Ibolya, az egyesület elnöke.

 

A pályázat lezárulta után az Agrárminisztérium Darányi termében tartott pénteki eredményhirdetésen vehették át a büszke kis díjazottak az elismeréseket, a szórakoztatásról pedig olyan előadóművészek gondoskodtak, mint Harsányi Levente, Halász Judit vagy az Apacuka zenekar.

 

 

OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán

2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű h…