Főoldal Hírek Színes Ifjú irodalmárokat díjazott az Agrárminisztérium

Ifjú irodalmárokat díjazott az Agrárminisztérium

3 perc átlagos olvasási idő
0
901
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az erdő az emberi élet alapja, a művészet ihlető múzsája, ha megnyitjátok szíveteket felé, belehelyezi azt a magot, amely gyönyörű nagy fává terebélyesedhet és gyümölcsöt teremhet. Ezt így gondoljuk mi, erdészek, és ezért is támogatunk minden olyan kezdeményezést, mely az erdőhöz kötődik – fogalmazott Ugron Ákos Gábor a Karjában ringat az erdő elnevezésű díjátadón pénteken.

 

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkára hozzátette: szeretnék közelebb hozni az erdőt, annak értékeit mindenkihez, s erre a művészet az egyik legalkalmasabb eszköz. Ezt bizonyítja a régóta sikerrel futó Muzsikál az erdő nevű zenei program is, a mostani pályázat pedig az irodalom nyelvén szólítja meg a diákokat.

 

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület immár harmadik alkalommal hirdette meg vers-, próza- és meseíró pályázatát általános és középiskolások számára. Az évről évre növekvő érdeklődést mutatja az összesen több mint ezer beérkezett pályamű; s az, hogy idén már a határon túlról is jelentkezhettek diákok – hangsúlyozta Marincsák Ibolya, az egyesület elnöke.

 

A pályázat lezárulta után az Agrárminisztérium Darányi termében tartott pénteki eredményhirdetésen vehették át a büszke kis díjazottak az elismeréseket, a szórakoztatásról pedig olyan előadóművészek gondoskodtak, mint Harsányi Levente, Halász Judit vagy az Apacuka zenekar.

 

 

OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…