Főoldal Hírek Átólzéig Hideg libamáj zsírjában

Hideg libamáj zsírjában

3 perc átlagos olvasási idő
0
3,714
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hideg libamáj zsírjában

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg libamáj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db alma
  • 1 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg libaháj
  • ízlés szerint só
  • egész bors

 

A libamájat a hártyájától, az epéjétől és az epe körüli zöld résztől megtisztítjuk. Sózzuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A libahájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és kevés vizet öntve alá, kisütjük. A zsírt leszűrjük, majd a vöröshagymát, fokhagymát hozzáadjuk, valamint a libamájat is beletesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a mosott, szeletelt almát, csemege zöldpaprikát és a paradicsomot. Sütőbe tesszük, majd egyenletes sütés mellett megsütjük.

Ha a libamáj megsült lapátkanál segítségével kivesszük a zsírjából, tárolóedénybe helyezve hagyjuk kihűlni. A zsírját finom szőrű szitán leszűrjük. Ha a máj lehűlt, saját zsírjával feltöltjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Tálaláskor adhatunk hozzá erejétől megtisztított csemege zöldpaprikát és csemege paradicsomot.

 

Így egy hagyományos és ízletes ételt készítettünk, mely kellően tápláló ahhoz, hogy akár elő- akár főételként fogyasszuk. Ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Houdini tiszteletére egyedülálló alkalmi bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta

Harry Houdini magyar származású világhírű illuzionista és bűvész születésének 150. évfordu…