Főoldal Hírek Átólzéig Hideg libamáj zsírjában

Hideg libamáj zsírjában

3 perc átlagos olvasási idő
0
3,796
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hideg libamáj zsírjában

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg libamáj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db alma
  • 1 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg libaháj
  • ízlés szerint só
  • egész bors

 

A libamájat a hártyájától, az epéjétől és az epe körüli zöld résztől megtisztítjuk. Sózzuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A libahájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és kevés vizet öntve alá, kisütjük. A zsírt leszűrjük, majd a vöröshagymát, fokhagymát hozzáadjuk, valamint a libamájat is beletesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a mosott, szeletelt almát, csemege zöldpaprikát és a paradicsomot. Sütőbe tesszük, majd egyenletes sütés mellett megsütjük.

Ha a libamáj megsült lapátkanál segítségével kivesszük a zsírjából, tárolóedénybe helyezve hagyjuk kihűlni. A zsírját finom szőrű szitán leszűrjük. Ha a máj lehűlt, saját zsírjával feltöltjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Tálaláskor adhatunk hozzá erejétől megtisztított csemege zöldpaprikát és csemege paradicsomot.

 

Így egy hagyományos és ízletes ételt készítettünk, mely kellően tápláló ahhoz, hogy akár elő- akár főételként fogyasszuk. Ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Úttörő vörösborok a Balaton partjáról

A Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyen mindkét egyedi vörösbor aranyérmet nyert Ba…