Színes És te miért vagy hálás? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-11-28 7 perc átlagos olvasási idő 0 412 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Juicy Roast Turkey. California Roast Turkey and Gravy on festive table Tedd sajátoddá a Hálaadás ünnepét! Minden november utolsó csütörtökén egy kontinensnyi országban ünneplik a Hálaadást. Az Egyesült Államok és Kanada legrégebbi hagyománya minket is inspirálhat. A Gallicoop szakértői arra biztatnak, hogy egy finom pulykás vacsora mellett merengjünk el azon, vajon miért lehetünk hálásak az életünkben. A hálaadás története az 1600-as évekre nyúlik vissza. Amerikában az első Európából érkező telepesek ünnepelték bőséges vacsorával és meghitt családi együttlétekkel a termések betakarítását és az indiánok segítségét. Eleinte ugyanis az amerikai őslakosok segítettek a tanácstalan és éhező bevándorlóknak élelmet szerezni. Megismertették őket a kukoricával, a juharsziruppal és megtanították őket a helyi vadászatra, halászatra. Erre a segítségre és minden év termésére emlékeznek hálaadáskor. Felmerül a kérdés, hogyan fonódott össze az ünnep a pulykás ételekkel? A pulyka észak-amerikai őshonos madár, amire eleinte vadásztak az indiánok, majd háziasították, s megismertették a telepesekkel is. Európába a spanyolok hozták be az állatot import baromfiként, és a szárnyas azóta a mi földrészünkön is töretlen népszerűségnek örvend. Pulyka extrákkal A hálaadási pulykás receptek sora végtelen, de a legkedveltebb az egészben, forró olajban órák alatt ropogósra sütött, áfonyamártással kínált szárnyas. Tapasztalt háziasszonyok megbirkóznak az úgynevezett turduckennel is, ami a pulyka (turkey), a kacsa (duck) és a csirke (chicken) húsaiból összeállított ízorgia. A pulykahúsba kacsahúst, a kacsahúsba csirkehúst töltenek. Ugyan ha ezért sem hálás valaki, akkor miért? Kedves pulykához köthető hagyomány, amikor az amerikai elnök ünnepélyesen kegyelmet ad egy élő pulykának, melyet ajándékba kap az államtól. A Fehér Ház személyzete elnevezi az állatot, aki ezek után békében élhet egy farmon. A szokás eredete homályba vész, egyesek szerint már Truman is megkímélte a hálaadás ünnepén kapott szárnyasokat, mások szerint ő még boldogan elfogyasztotta a bemutatott pulykákat. Egy biztos, már régóta kegyelmet kap az-az egy-két szárnyas, akit az elnöknek szánnak, s ezt milliók követik figyelemmel a televízióban. Igen szerencsés állat, hiszen ilyenkor mintegy 50 millió pulyka végzi az amerikai családok asztalán felszolgálva. Tanulni a hálát Ha fontos nekünk, hogy szeretetben nevelt szárnyashoz jussunk és tiszteletünk jeleként mi is pulykás étellel emlékezzünk meg a tengerentúli ünnepről, válasszuk a minőségi termékeket! Garai András, a Gallicoop marketing vezetője szerint a jól felnevelt, boldog pulyka húsa egészségesebb, tartalmasabb, mint a rossz tartási körülmények közt nevelt állaté. Teremtsük meg a magunk hálaadási ceremóniáját! A karácsonyi hajtás előtt üljük körbe az asztalt, készítsünk ünnepi pulykás fogást és gondolkozzunk el rajta, miért lehetünk hálásak az elmúlt évben. Hiszen a hála érzete növeli a boldogságszintet, az elégedettséget és csökkenti a stresszt. Aki hálás, előbb gyürkőzik meg az élet adta feladatokkal és több örömét leli a hétköznapokban. Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny Húsvéti tojásfestő pályázatot hirdet a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Az immunrendszer erősítését célzó kampányt indít a vöröskereszt és a dietetikusok szövetsége A sport a kulcs a női vezetők üzleti sikereihez? Erdőket fejleszt Budapesten a Pilisi Parkerdő Zrt.
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Sörös vadulás – Vad ételek és sörpárjuk Sörös vadulás – Vad ételek és sörpárjuk Megkezdődött az igazi vadászidény, ideje tehát …
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten és Szegeden is Első alkalommal rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet; a november 21. és 27. …