Főoldal Hírek Átólzéig Világszerte növekszik a természetvédelmi területek száma

Világszerte növekszik a természetvédelmi területek száma

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,350
 ehaccp_topbanner3.jpg

Világszerte növekszik a természetvédelmi területek száma

 

Világszerte egyre több szárazföldi és vízi terület válik védetté: jelenleg csaknem 33 millió négyzetkilométer áll természetvédelmi oltalom alatt. 

Minden jog fenntartva! © Oldalas magazin 
 

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja által (UNEP) csütörtökön Sydneyben bemutatott tanulmány szerint az Afrikánál is nagyobb terület több mint 200 ezer különálló régióból tevődik össze, az országok azonban nem mindig azokat a területeket védik, amelyek a leginkább rászorulnak erre.

A védett területek száma az elmúlt húsz évben évtizedenként megduplázódott. A világ szárazföldi területeinek 15,4 százaléka, az óceánoknak pedig 3,4 százaléka áll természetvédelmi oltalom alatt.
A biológiai sokszínűség (biodiverzitás) védelmére elfogadott ENSZ-egyezményt aláírók szerint 2020-ig a védett szárazföldi területek arányának 17 százalékra, a tengeri területek arányának pedig 10 százalékra kellene növekednie.
A különösen nagy faji sokszínűséggel rendelkező területekre összpontosító tanulmányból kiderül, hogy minden fontos terület védelméhez és fenntartható kezelésükhöz évente 76 milliárd dollárra lenne szükség.

MTI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…