Főoldal Hírek Átólzéig Hamarosan kezdődik a GastroPan kiállítás: kiderül kié lesz idén az Év kenyere és az Év tortája díj

Hamarosan kezdődik a GastroPan kiállítás: kiderül kié lesz idén az Év kenyere és az Év tortája díj

8 perc átlagos olvasási idő
0
448
 ehaccp_topbanner3.jpg

A GastroPan nemzetközi kiállítás 12-dik kiadása az aradi Expo Arad kiállítóközpontban fog helyet kapni, szeptember 21-23 között. A kiállítók által bemutatott technológiákon túl, az idei GastroPan fő attrakcióját a szakmai versenyek fogják képezni, amelyek során a legkiválóbb, legtehetségesebb szakemberek mérik össze tudásukat az ország minden részéről. A 3 fő versenykategória: Pék-és sütőipar, Cukrászat és Gasztronómia 7 alkategóriát foglal magában, és nemcsak az új tehetségek felfedezését célozza, hanem az egyes válallkozások promoválását és a legjobb termékek díjazására is kiváló alkalmat biztosít.

Az „Év kenyere” és az „Év tortája” minden bizonnyal idén is a legnépszerűbb versenykategóriák lesznek. A versenyzők  7 külön kategóriában mérhetik össze tehetségüket, művészi érzéküket, innovatív készségeiket és szakmaiságukat. A győztesek jutalma nem csupán a trófeák, kupák és érmek sokaságából tevődik össze, hanem egy páratlan lehetőséget nyújt hogy a résztvevők népszerűséget, ismeretséget szerezzenek a szakmában.

GastroPan versenykategóriák és alkategóriák

A kiállítás első napján, szeptember 21 –én a cukrászati versenyek kapják a főszerepet. Az „Év tortája” trófea elnyeréséhez a versenyzőknek egy őshonos gyümölcsök felhasználásával készített tortát kell megalkotni, amely egyszerre látványos, kreatív és ízletes. A cukrászművészek és tortadíszítők a Cukorpasztából készített művészeti alkotás kategóriában versenyezhetnek, amelynek tematikája: „A világ csodái”

A pék-és sütőipari versenyre szánt nap szeptember 22. Az „Év kenyere” trófea megszerzésére, két kategóriában is lehetőséget kapnak a szakemberek: Kézműves valamint ipari termelés kategóriában. A két kategória a gyártott mennyiség és alkalmazott gyártási technológia szempontjából is határozottan elkülöníthető egymástól. Ugyanebben a versenyszegmensben a résztvevők gyerekek számára készített gluténmentes péksütemények készítésében is megmutathatják rátermettségüket.

A kulináris versenyek napja szeptember 23. A chéfek egyénileg vagy csapatban is versenyezhetnek, a feladat egy ünnepi hidegtál, egy tradicionális román fogás, egy vegán alapú készítmény és egy gourmet menü megalkotása lesz.

A beszállítók szponzorizálhatják a GastroPan versenyeket

A gyártó, termékforgalmazó és szolgáltató cégek amelyek a cukrászat, pék-, sütő- vagy vendéglátóipar bármely szegmensében érdekeltek, lehetőséget kapnak a versenyek szponzoraiként együttműködni a szervezőkkel. Az érdeklődők 3 szponzorcsomag közül választhatnak: Gold, Silver és Bronze. Ez számos kedvezménnyel, előnnyel jár a szponzorizáló fél részére is, hiszen nagyon hatékony promoválást tesz lehetővé a versenyzők, zsűri, látogatók valamint kiállítók körében egyaránt, hogy csak a legfontosabbak egyikét említsük.

A GastroPan kiállítás szeptember 21-23 között várja látogatóit 10:00 – 18:00 óra között. A belépés meghívóval történik vagy belépési űrlappal amely ingyenesen letölthető a www.gastropan.ro oldalról. Úgyszintén érvényben maradnak a 2020-ra kiadott GastroPan meghívók és belépők.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …