Főoldal Hírek Csőposta Ételt az Életért: Gyermeknapi ételosztás

Ételt az Életért: Gyermeknapi ételosztás

7 perc átlagos olvasási idő
0
994
 ehaccp_topbanner3.jpg

A gyermeknapi akció sokkal többről szól, mint 800 adag ebéd és 4,5 tonna élelmiszer kiosztása – felhívja a figyelmet a gyermekek és a családok védelmének fontosságára.

Alig múlt el a kiemelt tavaszi ételosztás, az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete máris gőzerővel készül a Gyermeknapi ételosztásra. A mindennapos ebédosztások mellett az alapítvány az év során 4 alkalommal szervez kiemelt segélyakciót.

A gyermeknapi programot hagyományosan Óbudán, a Flórián téren, a „faluház” előtti parkolóban tartják meg. Ide azokat a családokat várják, akik az Óbudai Családi Tanácsadó ellátottai. A 800 adag meleg ebéd mellé egy-egy gazdag tartós élelmiszercsomagot is ajándékoznak az érkezőknek, összesen 4,5 tonna mennyiségben, illetve gyermeknapi programokkal, játszóházzal is kedveskednek a kicsiknek.

Az élelmiszercsomagban akár 1-2 heti főzéshez is elegendő tartós élelmiszert találnak, illetve finomságokat, csemegéket is vihetnek haza a gyerekeknek.

A programon részt vesz Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, valamint az Összefogás Óbudáért Egyesület, akik játékokkal kötik le a kicsik figyelmét és további finomságokat hoznak nekik.

A gyermekek védelme

Az Ételt az Életért számára kiemelten fontos a gyermekek megsegítése. A nehéz körülmények között élő családok legtöbbje ugyanis sokgyermekes, akik néha elképesztően lemondott körülmények között élnek. Ezek a gyerekek már egészen pici koruktól megszokják a szegénység, a nélkülözés érzését, ami negatívan hathat a biztonságérzetükre. A pénzügyi bizonytalanság miatt gyakran éri őket feszültség és stresszhatás, hiszen a szülők számára rendkívül nyomasztó, ha nem tudnak megfelelően gondoskodni gyermekeikről, így könnyebben alakulnak ki feszült helyzetek a családban.

Az Ételt az Életért önkéntesei ezért minden lehetséges módon támogatják a családokat, hiszen a gyermekek számára az a legfontosabb, hogy szüleik társaságában, békében, édesanyjuk jelenlétében lehessenek és megkapják a táplálásukhoz szükséges megfelelő alapanyagokat és a kellő odafigyelést.
Az Ételt az Életért amellett, hogy részt vesz a hazai élelmiszermentésben, igyekszik a legkiválóbb minőségű élelmiszereket eljuttatni a családoknak országszerte.

A „Mint egy falat kenyér” elnevezésű vidéki programsorozatukkal halmozottan hátrányos helyzetű családokat és gyermekeket keresnek fel kistelepüléseken, falvakban. 

A gyermeknapi akciósorozat már elkezdődött a “Mint egy falat kenyér” program keretében, Pécs, Szigetvár, Győr településeken. A hétvégén, szombaton Békéscsabán 108 ételcsomaggal és játékosztással folytatódik.
Vasárnap Debrecenben 200 adag étellel várják a helyi családsegítő szolgálat által kiértesített, rászoruló családokat, mellé játékot és ruhát is osztanak majd az érkezőknek. 27-én azután Mikepércs és Miskolc régióban, 28-án Törökszentmiklós, Vezseny településeken, és 29-én Veszprém, Tapolca régióban lesznek ételosztások, amelyek mindenhol gyereknapi különlegességekkel egészülnek ki.

A Krisna-hívők, Ételt az Életért programjukkal reményt kívánnak adni a családoknak, és egy kis mosolyt csalni a gyerekek arcára. A boldog, örömteli, ha nem is felhőtlen, de legalább alapvető biztonságban és méltósággal megélt gyermekkor ugyanis az egészséges felnőttkor alapja.

Közvetlen adományozás egy kattintással:

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Keresik a magyarok kedvenc házi süteményeit

Új fejezettel folytatódik a Mit eszik az ország? gasztrofelmérés: itt a nagy sütikörkép!Me…