Főoldal Hírek Átólzéig Véget ért az idei verseny, a magyar sajtot senki sem tudta lekörözni

Véget ért az idei verseny, a magyar sajtot senki sem tudta lekörözni

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,176
 ehaccp_topbanner3.jpg

Véget ért az idei verseny, a magyar sajtot senki sem tudta lekörözni

 

Tizenhét ország legkiválóbb sajtjai közül a magyar Pater lett az abszolút győztes a III. Nemzetek Sajtversenyén. Augusztus vége óta versenyzett egymással 16 európai ország és az USA a Nemzetek Sajtversenyén. A verseny a Budavári Borfesztiválon ért véget, ahol az ünnepélyes eredményhirdetésen a csornai Premontrei Apátság papja, Fazakas Márton apát fel is szentelte a Patert, Magyarország kedvenc sajtját.


Fazakas Márton apát épp felszenteli a Patert. Fotó: Juhász Regina

„Nagyon elégedettek vagyunk a versennyel: több, mint négyezer szavazat érkezett, ami meghaladja az előző két év összes szavazatát. Az is nagyon különleges, hogy ennyire szoros volt a verseny, ami azt üzeni nekünk, hogy az emberek tényleg megkóstolták a sajtokat” – mondta Gábossy Ádám, a rendező SZEGA Foods ügyvezetője.

A magyar sajt győzelmét hatalmas sikerként könyveli el a készítő Magyaralmási Tejüzem is. Ez igazolja számukra: jó úton haladnak afelé, hogy nemzetközileg elismert terméket készítsenek.

„Magam is meglepődtem, hogy a magyar sajt ilyen kiemelkedő sikert ért el, hiszen a világon közel négyezer különböző sajtot készítenek, ezek közül pedig most jó eséllyel kóstolhattuk meg a 17 legjobbat. Ilyen erős mezőnyben egy új sajttal kitűnni hatalmas elismerés. Azt üzeni számunkra, hogy a különleges technológiával készülő Pater sajt nemzetközi mércével mérve is megállja a helyét, a magyar fogyasztók pedig felismerik és értékelik a jó minőséget” – tette hozzá Bognár Gábor, a Patert készítő Magyaralmási Tejüzem sajtkészítője, tanácsadója.

A szervezők máris elkezdik a jövő évi verseny előkészületeit; Gábossy Ádám elárulta: szeretnének több nemzetet bevonni, mert remélik, hogy ezáltal még szélesebb közönséghez fognak eljutni a világ legkiválóbb sajtjai.

 

Hirado.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…