Csőposta Nagyot nőttek egy év alatt a tejágazat költségei Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2 hét ezelőtt 3 perc átlagos olvasási idő 0 100 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A tejtermelőknél és a feldolgozóknál egy év alatt átlagosan 15-18 százalékkal emelkedtek a termelési költségek – közölte a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács MTI-vel szerdán. Kiemelték: a költségolló szétnyílása már középtávon sem fenntartható az ágazat szereplői részére. A járványhelyzet jelentős mértékben megnövelte a higiéniai költségeket az ágazat minden szereplőjénél – ismertette legújabb felmérésének eredményeit a terméktanács. Tavaly komoly problémát jelentett, hogy sok esetben a kesztyűk, a maszkok és a fertőtlenítőszerek beszerzése csak többszörös áron volt lehetséges, míg mára a jelentős többlet felhasználás okoz költségnövekedést – tették hozzá. Jelentős költségemelkedést okoz a vásárolt takarmány és a csomagolóanyag árakban a forint árfolyamának 9 százalékos gyengülése az euróhoz képest idén januárra 2019. decemberhez viszonyítva – jegyezték meg. A terméktanács szerint a gabona, a fehérje- és olajosnövények ára többéves csúcsokon jár, aminek oka az erős kínai kereslet és a szárazság miatt alacsonyabb francia, illetve ukrán termésmennyiség lehet. A magyarországi búza és kukorica árak 25-30 százalékkal emelkedtek, a szójadarát szintén közel harmadával drágábban lehetett az országba importálni – jelezték. MTI Kép: Illusztráció, Pixabay Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny Húsvéti tojásfestő pályázatot hirdet a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Az immunrendszer erősítését célzó kampányt indít a vöröskereszt és a dietetikusok szövetsége A sport a kulcs a női vezetők üzleti sikereihez? Erdőket fejleszt Budapesten a Pilisi Parkerdő Zrt.
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Ők az idei Gundel Károly–díjasok A díjról Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók …
Jónak lenni jó! – A vasárnapi műsorfolyam az Ökumenikus Segélyszervezetről szól Jónak lenni jó! – A vasárnapi műsorfolyam az Ökumenikus Segélyszervezetről szól …