Ajánló Felszállt a fehér füst az Étrend Egyesület tisztújító közgyűlésén Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-01-10 9 perc átlagos olvasási idő 0 4,276 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2017. első komolyabb változása, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január 9-én megtartott tisztújító közgyűlésén új elnökség került megválasztásra. A novemberi közgyűlésen tapasztalható mozgósítási hullám tovább fokozódott, így az elnökválasztással kapcsolatos eredmény is megkérdőjelezhetetlenül a változás mellett szólt, ugyanis 91.6%-ban támogatták Asztalos Istvánt abban, hogy Némedi Józsefet ő válthassa a székében, így ő lehessen az Egyesület új elnöke. Megkapták a bizalmat Kelemen Helmut és Kis Zoltán urak is, hogy a Konyhafőnökök Egyesületének alelnöki tisztségét a jövőben betöltsék. Titkárnak pedig Danyi Gábor érdemelt bizalmat. Az Étrend egyesület alelnöke, Kis Zoltán az alábbi mondatokkal kommentálta megválasztását: „…Tudván, hogy az egyesület alapítása és több évtizedes fennállása óta micsoda kiemelkedő szakemberek voltak ennek a szervezetnek az alkotói és vezetői, óriási megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesület alelnökévé választottak! (…) A nagyszerű és megbecsült hazai vendéglátás megteremtésének egyik számomra -és hiszem, hogy minden vendéglátós számára- rendkívül fontos első lépése…” Asztalos István hangsúlyozta, hogy: „…Tisztában vagyok azzal, hogy milyen fontos döntés született, de számomra ez csupán formalitás. Örülnék, ha a szakmáért tett lépéseinkről emlegetnének majd minket, nem pedig a tisztségünkről. Tudom, nem kéjutazás, amihez a bizalmat megkaptuk. Éppen ezért szeretném, ha az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete visszatalálna a gyökereihez, és akként is működhetne, mint amit a nagynevű elődök kitaláltak, megalkottak. Szeretném, ha újra Séfklubként működne az, és újra presztízs lenne ahhoz tartozni. A jövőben mindent megteszek azért, hogy ez megvalósuljon…” Az új elnök programjában ismertette: A beszállító és más egyéb cégek általi prezentációkat, bemutatókat-, Alapanyag ismereti, és szakmai képzéseket, tréningeket biztosítanak a tagság részére. A tagoknak igénybe vehető jogsegélyszolgálatot állítanak fel. Meg kívánják újítani, mind a szakmai szervezetekkel, mind a hatóságokkal kötött, életben lévő együttműködéseket, valamint újabbakkal bővítik azt. Új alapokra helyezik az Egyesület kommunikációját. „Üvegzseb” programot vezetnek be. A jelenleg tapasztalható, főként aktív fiatal konyhafőnökökből álló mozgósítási hullámot tovább szeretnék fokozni, amihez a tenni akarás a hívó szó. Az új elnök azzal egészített ki a tagság felé a mondandóját, hogy a bizalmat, a szakmában dolgozók fejlődésével és szakmai identitásuk megtalálásával kívánja viszonozni. Egyben ezúton is kér mindenkit, adjon egy esélyt az Egyesületnek, és aki csak teheti, csatlakozzon abba. Csatlakozási szándékodat jelezd az info(kukac)oldalasmagazin(pont)hu e-mail címen! Az Étrend Egyesület facebook oldalát ITT TUDOD lájkolni! A rendezvényen készült még több kép IDE KATTINTVA elérhető!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Potápi: meg kell védeni a nemzetet Meg kell védeni a nemzetet, biztonságot kell teremteni az emberek számára – hangsúlyozta a …
Megindult a felkészülés a VI. Schnitta Sámuel Országos Emlékverseny elődöntő sorozatára December 14-én rendezte és bonyolította le a Schnitta Sámuel MÉK Egyesület az Országos csapatversenyük …