Átólzéig Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-06-20 3 perc átlagos olvasási idő 0 403 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Zágráb/Ljubljana, 2020. június 16., kedd (MTI) – Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig egy-egy csillagot. Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. “Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem” – monda Ros, miután elnyerte a kulináris világ Oscar-díját. A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ana Ros miatt döntött úgy, hogy a következő regionális kalauzt Szlovéniáról adják ki. Egy-egy csillagot kapott a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam. Kilenc szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, 37-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki, ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a keddi online díjátadó rendezvényen elmondta: a 120 éves étteremkalauz feladata az volt, hogy felfedezze a világ legkiválóbb kulináris célpontjai. “Szlovénia kétségkívül ezek között van, a tehetséges és kreatív szakácsainak köszönhetően, akik a rendkívüli természeti erőforrások okán, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű alapanyagok előállítását, napról napra kivételesebb ételeket készítenek” – hangsúlyozta. MTI/Archívum A teraszok készülhetnek a nyitásra Zöld Tavasz Veltelinivel Tavaszi feltöltődés: milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani tavasszal? 3,5 millió beoltottnál, jövő héten nyithatnak a teraszok A „szennyező elit” életmódváltása is szükséges a klímaváltozás megfékezéséhez
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Idén sem lehet panaszunk a hosszú hétvégékre Idén három szombaton kell majd dolgozni a hosszú hétvégékért. A leghosszabb munkaszüneti időszak az …
Jövő nyárig csak korlátozásokkal működhetnek a fürdők A magyarországi fürdőkben jövő nyárig biztosan nem lehet számítani a korlátozások teljes feloldására, a …