Átólzéig Receptek Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-18 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,295 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással Hozzávalók (4 személyre): 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök 1 sárgarépa 1 póréhagyma 1 hagyma 1 csokor petrezselyem 8 gerezd fokhagyma 2 dl fehérbor 1 kis darabka fahéj 1 evőkanál borecet 2 evőkanál méz 2 szegfűszeg 2 babérlevél 2 narancs 1 kg burgonya Só Bors Elkészítés: A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy lábasba két liter vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk . Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Közben hájában főtt burgonyát készítünk. A narancsok levét kinyomjuk. A borecetet, a mézet, az összetört, főző lében főtt zöldségeket a narancsléhez adjuk, összeforraljuk. A héjában főtt burgonyát közben megtisztítjuk és félbevágjuk, majd forró serpenyőben durvára őrölt borssal átpirítjuk. Mikor a csülök megsült, felvágjuk, majd a pirított burgonyára és a pikáns mártásra tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hová tűnt a tepertős pogácsa? Sokéves procedúra után múlt ősszel uniós védettséget kapott a tepertős pogácsa, így most már …
Séfbál, huszonegyedszer! Már lehet jelentkezni! 2019-ben közösen rendezi meg a Hotel Benczúr és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a …