Főoldal Hírek Átólzéig Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással

Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással

3 perc átlagos olvasási idő
0
676
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kis darabka fahéj
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 szegfűszeg
  • 2 babérlevél
  • 2 narancs
  • 1 kg burgonya
  • Bors

 

Elkészítés:

A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy lábasba két liter vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk . Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Közben hájában főtt burgonyát készítünk.

A narancsok levét kinyomjuk. A borecetet, a mézet, az összetört, főző lében főtt zöldségeket a narancsléhez adjuk, összeforraljuk.

A héjában főtt burgonyát közben megtisztítjuk és félbevágjuk, majd forró serpenyőben durvára őrölt borssal átpirítjuk.

Mikor a csülök megsült, felvágjuk, majd a pirított burgonyára és a pikáns mártásra tálaljuk.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…