Főoldal Hírek Átólzéig Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással

Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással

3 perc átlagos olvasási idő
0
931
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ropogós csülök, pirított burgonyával és vele főtt pikáns zöldségmártással

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 2 kicsi vagy egy nagy sertéscsülök
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kis darabka fahéj
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 szegfűszeg
  • 2 babérlevél
  • 2 narancs
  • 1 kg burgonya
  • Bors

 

Elkészítés:

A csülköt és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Egy lábasba két liter vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát, a fahéjat, a babérlevelet, fokhagymát, megsózzuk és borsozzuk . Beletesszük a csülköt, és többször megforgatva, gyöngyöző forrással főzzük. 1,5-2 óra elteltével a csülköt kivesszük, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük. Majd előmelegített kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Közben hájában főtt burgonyát készítünk.

A narancsok levét kinyomjuk. A borecetet, a mézet, az összetört, főző lében főtt zöldségeket a narancsléhez adjuk, összeforraljuk.

A héjában főtt burgonyát közben megtisztítjuk és félbevágjuk, majd forró serpenyőben durvára őrölt borssal átpirítjuk.

Mikor a csülök megsült, felvágjuk, majd a pirított burgonyára és a pikáns mártásra tálaljuk.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Sza…