Főoldal Hírek Kultúra Zöld utat kaptak a kisebb koncertek

Zöld utat kaptak a kisebb koncertek

3 perc átlagos olvasási idő
0
787
 ehaccp_topbanner3.jpg

A megjelent új Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt ismertették, ami kitér a zenés, táncos rendezvényekre is.

„A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.”

Ebből következtethetünk arra, hogy a rendeleti kormányzás megszűnése miatt minden eddigi, rendezvényekkel kapcsolatos más rendelet hatályát vesztette, így 2020. június 18-tól. Így tehát létszámkorlátozás nélkül, bel– és kültéren megtartható minden egyéb rendezvény (ami nem zenés, táncos rendezvény), azaz pl. céges események, konferenciák, bemutatók, szakmai vásárok, csapatépítők, stb.

OPH Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …