Főoldal Hírek Átólzéig Tíz magyar étterem nyert el idén Michelin-csillagot

Tíz magyar étterem nyert el idén Michelin-csillagot

3 perc átlagos olvasási idő
0
48
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étteremben, továbbá nyolc vendéglátóhely és (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.

 

 

Megtartotta egy Michelin-csillagát az esztergomi 42, valamint a fővárosi Salt, Costes, Borkonyha, Babel, Rumor és Essencia étterem, újonnan pedig az őriszentpéteri Pajta csatlakozott – jelentették be a Michelin Guide kedd esti budapesti díjátadóján.

A fenntarthatóságért járó Michelin Zöld Csillagot idén a zebegényi Natura Hill érdemelte ki, az év nyitása pedig Pohner Ádám Iszkor nevű mályinkai étterme lett, amely a Michelin Guide Bib Gourmand jelra is felkerült

 

A kiemelkedő ár-érték arányú Bib Gourmand ajánlást kiérdemelte továbbá az Újváros Bisztró (Szarvas), az N28 Wine and Kitchen (Budapest), a Goli (Budapest), a Platán bisztró (Tata), a Macok (Eger), a Morzsa (Pécs) ), a Casa Christa (Balatonszőlős), a Sparhelt (Balatonfüred), a Kistücsök (Balatonszemes) és az Anyukám Mondta (Encs) is.

 

A legjobb szervízért járó díjat a N28 Wine and Kitchen nyerte el, a legjobb fiatal séfnek járó díjjal Lendvai Leventét (Virtu) tüntették ki, míg a legjobb sommelier Székely Mátyás, az esztergomi 42 munkatársa lett.

A Selected Restaurants válogatásba a budapesti Szaletly, Kollázs, Zazie Bistro, Cut & Barrel, Virtu, Alelí és Bilanx, a biatorbágyi Füge, a tihanyi Sho Tihany és a szentendrei Teyföl került be idén.

 

***

MTI/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekel…