Főoldal Hírek Ajánló Egy százalék az Oldalas magazinnak

Egy százalék az Oldalas magazinnak

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,434
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egy százalék az Oldalas magazinnak

Amennyiben érdekli az ingyenes Oldalas magazin, és követi a munkánkat, vagy megkedvelte magazinunk őszinteségét, szereti cikkeink egyediségét, és szeretné, hogy továbbra is legyen hasonló szisztémában működő “szakmai” újságírás, akkor támogassa önkéntes tevékenységünket és rendelkezzen javunkra adója 1%-áról!

Amennyiben Ön is olvasója az Oldalas magazinnak, vagy csak olvasott legalább egy cikket, amit hasznosnak talált, abban az esetben kérjük, hogy segítse munkánkat azzal, hogy az adója 1%-át az Oldalas magazin működtetésére ajánlja fel.

Adófizetőként a jövedelem 1%-áról az adócsomag részét képező nyilatkozaton – az 1553-as adóbevallási nyomtatványon, vagy elektronikusan – rendelkezhet.

Ehhez a következőket kell feltüntetnie:

Kedvezményezett neve: Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület

Adószáma: 18216767-1-03

Adományozna és nem tudja mit kell tennie?

A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:

    • Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb május 20-ig.
    • Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.
  • Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba a rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb 2016. május 10-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

A felajánlását előre is köszönjük! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…