Főoldal Hírek Csőposta Immár mindkét Costes Michelin-csillagos

Immár mindkét Costes Michelin-csillagos

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,013
 ehaccp_topbanner3.jpg

Immár mindkét Costes Michelin-csillagos

 

A Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown megkapta a világ legismertebb étterem elismerését, a Michelin-csillagot. Ezzel már mindkét Costes ott van a “csillagosok könyvében”.

Minden várakozást felülmúlva, a még egy éve sem működő Costes DownTown is felsorakozott a hazai Michelin-csillagos éttermek sorába. A Costes DownTown tavaly júniusban nyitotta meg kapuit a Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták. A Dining Guide – úgy tűnik – megjósolta a jövőt: bő egy héttel a hazai siker után nemzetközi elismerést is besöpört az étterem. “Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costes-szel minden rendben-lesz-e. „Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk” – mesélte Gerendai Károly, a Costesek társtulajdonosa, aki nagyon büszke arra, hogy az új étterem két séfje, Tischler Petra és Tiago Sabarigo mellett, a Costesnek első Michelin-csillagot szerző (és mindkét Costes szakmai irányítását továbbra is segítő) Miguel Vieira utóda, Palágyi Eszter is – azzal hogy a Ráday utcai étterem is megtartotta – kiérdemelte immár a Michelin csillagot. Palágyi Esztert nemrég, a Dining Guide versenyén az “Év Séfje” díjjal is jutalmazták.

 

Magyarországon immáron öt Michelin csillagos étterem működik. A Costes downtown új csillagosként lépett a színre, és a Costes-en felül pedig, a Borkonyhának, az Onyxnak, és a Tantinak sikerült a megtartani a már megszerzett elismerést, A Petrus és a Lacikonyha pedig Bib gourmand minősitést kapott! 

Gratulálunk! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…