Főoldal Hírek Csőposta Immár mindkét Costes Michelin-csillagos

Immár mindkét Costes Michelin-csillagos

3 perc átlagos olvasási idő
0
993
 ehaccp_topbanner3.jpg

Immár mindkét Costes Michelin-csillagos

 

A Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown megkapta a világ legismertebb étterem elismerését, a Michelin-csillagot. Ezzel már mindkét Costes ott van a “csillagosok könyvében”.

Minden várakozást felülmúlva, a még egy éve sem működő Costes DownTown is felsorakozott a hazai Michelin-csillagos éttermek sorába. A Costes DownTown tavaly júniusban nyitotta meg kapuit a Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták. A Dining Guide – úgy tűnik – megjósolta a jövőt: bő egy héttel a hazai siker után nemzetközi elismerést is besöpört az étterem. “Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costes-szel minden rendben-lesz-e. „Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk” – mesélte Gerendai Károly, a Costesek társtulajdonosa, aki nagyon büszke arra, hogy az új étterem két séfje, Tischler Petra és Tiago Sabarigo mellett, a Costesnek első Michelin-csillagot szerző (és mindkét Costes szakmai irányítását továbbra is segítő) Miguel Vieira utóda, Palágyi Eszter is – azzal hogy a Ráday utcai étterem is megtartotta – kiérdemelte immár a Michelin csillagot. Palágyi Esztert nemrég, a Dining Guide versenyén az “Év Séfje” díjjal is jutalmazták.

 

Magyarországon immáron öt Michelin csillagos étterem működik. A Costes downtown új csillagosként lépett a színre, és a Costes-en felül pedig, a Borkonyhának, az Onyxnak, és a Tantinak sikerült a megtartani a már megszerzett elismerést, A Petrus és a Lacikonyha pedig Bib gourmand minősitést kapott! 

Gratulálunk! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier ba…