Csőposta Immár mindkét Costes Michelin-csillagos Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-10 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,024 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Immár mindkét Costes Michelin-csillagos A Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown megkapta a világ legismertebb étterem elismerését, a Michelin-csillagot. Ezzel már mindkét Costes ott van a „csillagosok könyvében”. Minden várakozást felülmúlva, a még egy éve sem működő Costes DownTown is felsorakozott a hazai Michelin-csillagos éttermek sorába. A Costes DownTown tavaly júniusban nyitotta meg kapuit a Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták. A Dining Guide – úgy tűnik – megjósolta a jövőt: bő egy héttel a hazai siker után nemzetközi elismerést is besöpört az étterem. “Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costes-szel minden rendben-lesz-e. „Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk” – mesélte Gerendai Károly, a Costesek társtulajdonosa, aki nagyon büszke arra, hogy az új étterem két séfje, Tischler Petra és Tiago Sabarigo mellett, a Costesnek első Michelin-csillagot szerző (és mindkét Costes szakmai irányítását továbbra is segítő) Miguel Vieira utóda, Palágyi Eszter is – azzal hogy a Ráday utcai étterem is megtartotta – kiérdemelte immár a Michelin csillagot. Palágyi Esztert nemrég, a Dining Guide versenyén az “Év Séfje” díjjal is jutalmazták. Magyarországon immáron öt Michelin csillagos étterem működik. A Costes downtown új csillagosként lépett a színre, és a Costes-en felül pedig, a Borkonyhának, az Onyxnak, és a Tantinak sikerült a megtartani a már megszerzett elismerést, A Petrus és a Lacikonyha pedig Bib gourmand minősitést kapott! Gratulálunk!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Dúzsi Tamás az Év bortermelője Dúzsi Tamás az Év bortermelője (MTI) – A Magyar Bor Akadémia (MBA) döntése alapján …
Horvátország és Szlovénia megpróbálja megmenteni a nyári turisztikai szezont Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti: Zágráb/Ljubljana, 2020. május 5., kedd (MTI) Horvátország és …