Ajánló Séfklub: Laskagomba és a fűszerek terítéken Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-10-03 10 perc átlagos olvasási idő 1 611 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Október 2.-án tartotta meg a soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a budaörsi Friedmann házban, ahol a Pilze Nagy Kft által előállított laskagomba termékek és a Pro Gusto által forgalmazott fűszerek voltak terítéken. A taggyűlés szokásosan Asztalos István elnök köszöntőjével kezdődött, aki beszélt az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a következő egy év programjairól. Ebből kiderült, hogy hamarosan meghirdetésre kerül a Magyarország étele 2024. szakácsverseny, mely több új elemmel fog bővülni, így azt egy egész napos rendezvénnyé kívánják „hízlalni”. Ezt követően beszélt a jubileumi, XXV. Séfbálról, mely a Hotel Benczúrban kerül megrendezésre. Kérte a tagságot, hogy minél előbb vásárolják meg a jegyeiket, mivel a jegyek közel kétharmada már elkelt, így félő, lesz olyan, aki a 160 fős létszámkorlát miatt nem tud majd részt venni a bálon. Ezután már a bemutatkozó cégeken volt a hangsúly. Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta, hogy a következő hónapban a hagymakarikájuk lesz akciósan beszerezhető, mely részleteit is ismertette a jelenlévőkkel. A felhasználás sokszínűségét és az egyszerű elkészíthetőségét rögtönzött kóstolóval prezentálta. Spicy Onion Rings (Vásárláshoz katt a képre) A Pro Gusto képviseletében Mészáros Fülöp elmondta, hogy a cégük elsődleges célja, a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva magas minőségű, költséghatékony, mégis újító termékeken keresztül tehessék kalkulálhatóbbá és átláthatóbbá a HoReCa és a közétkeztetési szektorokat. Elmondta továbbá, hogy a cégük fő beszállítója az mProfood Zrt. mely kizárólagos jogot adott termékei európai értékesítésére. Partnercégük közép- és kelet Európa meghatározó élelmiszeripari adalékanyag gyártó és szaktanácsadó cége, mely majd’ 25 éves fennállása óta jelentős szaktudásra tett szert. Ezt a szaktudást kihasználva, megtámogatva cégük konyhatechnológiai ismereteivel és igénybe véve a modern kor számítástechnikai fejlesztéseit, célirányosan fejlesztették rendszerüket s termékeiket. Ebbe a munkába bevonva kérte a Séfek segítségét, hogy ötleteikkel segítség a további termékfejlesztési irányt, melyhez kiváló támaszték a partnercégük óriási alapanyagkínálata, melynek egyelőre csak egy töredékét listázták be. A bemutatott fűszereket, marinádokat, nedves panírt felhasználva az ételeket készítette Erdősi Robin. ProGusto (Vásárláshoz katt a képre) A taggyűlés utolsó témája volt, de annál nagyobb érdeklődést váltott ki a Pilze Nagy Kft által termelt laskagombák, melyből Somosné Dr. Nagy Adrienn készített különböző kostoló falatkákat. A teljesség igénye nélkül kóstolható volt a gomba muffin, laskagombás szendvicskrém, laskagomba krémleves és magyaros laskagombatokány is. Az igazgató asszony beszélt továbbá a laskagomba tudományos oldaláról is, melyből megtudhattuk, hogy a laskagomba, mint általában a gombák, könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, cukortartalma elenyésző, miközben nagy molekulasúlyú szénhidráttartalma magas. Zsírokban szegény, antioxidánsokban gazdag. Hiányzik belőle a koleszterin, viszont számottevő forrása az ergoszterolnak (D2-vitamin provitaminja). Összes élelmirost-tartalma magas, azonban a csiperkegombához képest fele annyi kitint tartalmaz. Végül pedig párbeszéd alakult ki a jelenlévő Séfek és a cég képviselői között, melynek fő témája a laskagomba gasztronómiában való felhasználásának ösztönzése. Itt a Séfek részéről felmerült az esetleges félkész termékekre való nyitottság, mely a munkafolyamatokat tehetik hatékonyabbá az ételkészítést pedig kiszámíthatóbbá. A munka elkezdődött, hamarosan folytatódik… Pilze Nagy kft. (Vásárláshoz katt a képre) Konklúzióként megállapíthatjuk, ahogy a mostani taggyűlésen is tapasztaltuk, a szakácsok és a terméket előállító, vagy forgalomba hozó cégek között az élő kapcsolatnak csak előnyei lehetnek. Még több fotó ide kattintva elérhető >>> Következő taggyűlés időpontja: 2023. november 6. Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten A Séfklub összefogása: Egy szakma ereje, egy csapat szíve Magyarország életében alapvető jelentőségű a visegrádi együttműködés Hogyan használd a klímát a konyhában? Megjelent az Oldalas magazin 2025. júliusi száma!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ösztöndíjprogramot hirdetet a Borászok Borásza Alapítvány Pályázatot írt ki a Borászok Borásza Alapítvány fiatal borászok számára: az egymillió forintos ösztöndíj …
Megjelent az Oldalas magazin 2021. szeptemberi száma! Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonnal elérhető a …