Főoldal Hírek Ajánló Séfklub: Laskagomba és a fűszerek terítéken

Séfklub: Laskagomba és a fűszerek terítéken

9 perc átlagos olvasási idő
1
455
 ehaccp_topbanner3.jpg

Október 2.-án tartotta meg a soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a budaörsi Friedmann házban, ahol a Pilze Nagy Kft által előállított laskagomba termékek és a Pro Gusto által forgalmazott fűszerek voltak terítéken.

A taggyűlés szokásosan Asztalos István elnök köszöntőjével kezdődött, aki beszélt az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a következő egy év programjairól. Ebből kiderült, hogy hamarosan meghirdetésre kerül a Magyarország étele 2024. szakácsverseny, mely több új elemmel fog bővülni, így azt egy egész napos rendezvénnyé kívánják „hízlalni”.

Ezt követően beszélt a jubileumi, XXV. Séfbálról, mely a Hotel Benczúrban kerül megrendezésre. Kérte a tagságot, hogy minél előbb vásárolják meg a jegyeiket, mivel a jegyek közel kétharmada már elkelt, így félő, lesz olyan, aki a 160 fős létszámkorlát miatt nem tud majd részt venni a bálon.

Ezután már a bemutatkozó cégeken volt a hangsúly. Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta, hogy a következő hónapban a hagymakarikájuk lesz akciósan beszerezhető, mely részleteit is ismertette a jelenlévőkkel. A felhasználás sokszínűségét és az egyszerű elkészíthetőségét rögtönzött kóstolóval prezentálta.

Spicy Onion Rings (Vásárláshoz katt a képre)

A Pro Gusto képviseletében Mészáros Fülöp elmondta, hogy a cégük elsődleges célja, a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva magas minőségű, költséghatékony, mégis újító termékeken keresztül tehessék kalkulálhatóbbá és átláthatóbbá a HoReCa és a közétkeztetési szektorokat.

Elmondta továbbá, hogy a cégük fő beszállítója az mProfood Zrt. mely kizárólagos jogot adott termékei európai értékesítésére. Partnercégük közép- és kelet Európa meghatározó élelmiszeripari adalékanyag gyártó és szaktanácsadó cége, mely majd’ 25 éves fennállása óta jelentős szaktudásra tett szert. Ezt a szaktudást kihasználva, megtámogatva cégük konyhatechnológiai ismereteivel és igénybe véve a modern kor számítástechnikai fejlesztéseit, célirányosan fejlesztették rendszerüket s termékeiket.

Ebbe a munkába bevonva kérte a Séfek segítségét, hogy ötleteikkel segítség a további termékfejlesztési irányt, melyhez kiváló támaszték a partnercégük óriási alapanyagkínálata, melynek egyelőre csak egy töredékét listázták be.

A bemutatott fűszereket, marinádokat, nedves panírt felhasználva az ételeket készítette Erdősi Robin.

ProGusto (Vásárláshoz katt a képre)

A taggyűlés utolsó témája volt, de annál nagyobb érdeklődést váltott ki a Pilze Nagy Kft által termelt laskagombák, melyből Somosné Dr. Nagy Adrienn készített különböző kostoló falatkákat. A teljesség igénye nélkül kóstolható volt a gomba muffin, laskagombás szendvicskrém, laskagomba krémleves és magyaros laskagombatokány is.

Az igazgató asszony beszélt továbbá a laskagomba tudományos oldaláról is, melyből megtudhattuk, hogy a laskagomba, mint általában a gombák, könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, cukortartalma elenyésző, miközben nagy molekulasúlyú szénhidráttartalma magas. Zsírokban szegény, antioxidánsokban gazdag. Hiányzik belőle a koleszterin, viszont számottevő forrása az ergoszterolnak (D2-vitamin provitaminja). Összes élelmirost-tartalma magas, azonban a csiperkegombához képest fele annyi kitint tartalmaz.

Végül pedig párbeszéd alakult ki a jelenlévő Séfek és a cég képviselői között, melynek fő témája a laskagomba gasztronómiában való felhasználásának ösztönzése. Itt a Séfek részéről felmerült az esetleges félkész termékekre való nyitottság, mely a munkafolyamatokat tehetik hatékonyabbá az ételkészítést pedig kiszámíthatóbbá.

A munka elkezdődött, hamarosan folytatódik…

Pilze Nagy kft. (Vásárláshoz katt a képre)

Konklúzióként megállapíthatjuk, ahogy a mostani taggyűlésen is tapasztaltuk, a szakácsok és a terméket előállító, vagy forgalomba hozó cégek között az élő kapcsolatnak csak előnyei lehetnek.

Még több fotó ide kattintva elérhető >>>

Következő taggyűlés időpontja: 2023. november 6.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…