Főoldal Hírek Átólzéig Csirkemellel és zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

Csirkemellel és zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,180
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csirkemellel és zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 0,01 kg fehérbors (őrölt)
  • 4 dkg fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg snidling
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 kanál mustár1 db citrom leve
  • csipetnyi szerecsendió
  • 2 dkg só.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és kihűlést követően félbe vágjuk, majd kiszedjük a közepét.

Besamelmártást készítünk, melyhez a vajon lepirított lisztet elkeverjük a forralt tejjel, majd kiforraljuk, sózzuk, fehérborssal ízesítjük.

A póréhagymával együtt a zöldségeket összevágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát is hozzáadjuk, majd a végén a tűzről levéve a besamellel összeforgatjuk. A reszelt sajt felét belekeverjük, majd az így elkészült ragut a félbevágott burgonyákra helyezzük. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, vagy faszenes grillsütőben grillezzük. Ha megsült, akkor tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét, mind a nagyétkűek, mind a különlegességet kedvelők, mind a hagyományos táplálkozást követők étrendjében.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…