Főoldal Hírek Átólzéig Csirkemellel és zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

Csirkemellel és zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,109
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csirkemellel és zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 0,01 kg fehérbors (őrölt)
  • 4 dkg fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg snidling
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 kanál mustár1 db citrom leve
  • csipetnyi szerecsendió
  • 2 dkg só.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és kihűlést követően félbe vágjuk, majd kiszedjük a közepét.

Besamelmártást készítünk, melyhez a vajon lepirított lisztet elkeverjük a forralt tejjel, majd kiforraljuk, sózzuk, fehérborssal ízesítjük.

A póréhagymával együtt a zöldségeket összevágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát is hozzáadjuk, majd a végén a tűzről levéve a besamellel összeforgatjuk. A reszelt sajt felét belekeverjük, majd az így elkészült ragut a félbevágott burgonyákra helyezzük. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, vagy faszenes grillsütőben grillezzük. Ha megsült, akkor tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét, mind a nagyétkűek, mind a különlegességet kedvelők, mind a hagyományos táplálkozást követők étrendjében.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…