Főoldal Hírek Színes Madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Cinkotán

Madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Cinkotán

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,033
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja harmadik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál, ahova augusztus 13–25. között szeretettel várja az érdeklődőket hétköznap és hétvégén is – közölte a szervezet az OrientPress hírügynökséggel.

madar_forras_pixabay

A közlemény szerint a madarak befogása és gyűrűzése naponta hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 17-18 órától naplementéig tart az időjárástól függően (25-én, az utolsó napon csak délelőtt lesz madárbefogás, ezt követően bontanak tábort). Esős időben a gyűrűzés minden esetben szünetel. A napi munka és a látogatás menete az óránkénti hálóellenőrzések köré szerveződik.

Az érdeklődők a madártani szakemberek vezetésével a hálókat is megtekinthetik, segédkezhetnek a kézre került madarak szállításában, majd részesei lehetnek a gyűrűzésnek. Ennek végén lehetőség van fotók készítésére és állatsimogatásra is.

A tavalyi évben 34 faj mintegy 430 egyede került kézre az ideiglenes gyűrűzőtáborban, köztük olyan ritkaságok, érdekességek, mint a ritkán látható haris (az ide év madara), a nyaktekercs vagy zöld küllő.

A tábor a Naplás-tó déli gátján, a sorompó mögött kezdődő aszfaltozott úton, gyalog közelíthető meg mintegy 250 méteres sétával – olvasható a tájékoztatóban.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …