Főoldal Hírek Átólzéig Fokhagymás, grillezett jércemell, padlizsán roláddal

Fokhagymás, grillezett jércemell, padlizsán roláddal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,421
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fokhagymás, grillezett jércemell, padlizsán roláddal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg padlizsán
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg zúzott fokhagyma
  • 0,5 dl extra szűz olíva
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd kisé megütögetjük, ezután sózzuk, fokhagymával bedörzsöljük, és sütésig hűtőben pihentetjük.

Ezután felszeleteljük a padlizsánokat, elősütjük, de ezt éppen csak addig, míg ellágyul. Ezután azokat az apróra vágott bazsalikommal és fokhagymával bedörzsöljük, majd roládnak feltekerjük, és forró serpenyőben, vagy rostlapon készre sütjük. A végén őrölt borssal ízesítjük és egymásra halmozva tálaljuk. Végül ráhelyezzük a szintén roston megsütött fűszerezett csirkemell szeleteket is.

Így egy különleges, ugyanakkor ízletes ételt készítettünk, amely elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…