Főoldal Hírek Átólzéig Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával

Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,314
 ehaccp_topbanner3.jpg

Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 50 dkg harcsafilé
  • 5 dkg fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 70 dkg burgonya
  • 3 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 1 dl fehérborecet
  • 4 db kápia paprika
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A harcsát és sóval bedörzsöljük, majd forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük sütni, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. Ami mellé a négybe vágott kápia paprikákat is mellétesszük, hogy azok is megsüljenek.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a héjában főtt burgonyából készül. Ezt megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágva, az ecetes salátalébe teszünk. Adunk hozzá szintén szeletekre vágott lilahagymát, és apróra vágott petrezselyemzöldet. A sült kápia paprikát meghámozzuk, és csíkokra vágva a burgonyasalátához keverjük.

A harcsához az összevágott korianderből és fokhagymából álló keveréket készítünk, melyet a citrom facsart levével, mézzel és fehérborecettel ízesítünk.

Így egy különleges, de könnyű ételt készítettünk, mely jól mutat, mégis könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg!

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…