Főoldal Hírek Átólzéig Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával

Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
803
 ehaccp_topbanner3.jpg

Citrusos harcsa, sült paprikás, ecetes burgonyasalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 50 dkg harcsafilé
  • 5 dkg fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 70 dkg burgonya
  • 3 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 1 dl fehérborecet
  • 4 db kápia paprika
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A harcsát és sóval bedörzsöljük, majd forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük sütni, azonban itt ügyeljünk arra, hogy csak megkapassuk a felületét. Ha ez megvan, akkor 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. Ami mellé a négybe vágott kápia paprikákat is mellétesszük, hogy azok is megsüljenek.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a héjában főtt burgonyából készül. Ezt megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágva, az ecetes salátalébe teszünk. Adunk hozzá szintén szeletekre vágott lilahagymát, és apróra vágott petrezselyemzöldet. A sült kápia paprikát meghámozzuk, és csíkokra vágva a burgonyasalátához keverjük.

A harcsához az összevágott korianderből és fokhagymából álló keveréket készítünk, melyet a citrom facsart levével, mézzel és fehérborecettel ízesítünk.

Így egy különleges, de könnyű ételt készítettünk, mely jól mutat, mégis könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg!

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem állunk valami jól hagymafronton

Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a ma…