Csőposta A St. Andrea pincészet borához komponált új desszertet az ország tortáját készítő cukrászmester Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-09-28 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,183 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szó Gellért, az idei Magyarország tortáját megalkotó cukrászmester ezúttal a sokak által kedvelt egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok 2014-es késői szüretelésű Kedves borához készített hozzáillő desszertet. A szintén Kedves névre keresztelt, gyümölcsös, körtével és karamellizált dióval megalkotott lisztmentes torta a hétvégén megrendezett Szőlőünnepen debütált – és a szervezők szerint máris nagy sikert aratott. Az új desszertet elsőként a sajtó képviselői ismerhették meg a Budapest Borfesztivál nyitónapján, a Budavári Palotában, míg a nagyközönség a szeptember 24-én rendezett Szőlőünnepen találkozhatott vele először. A St. Andrea torta szűk körű sajtóbemutatóján Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfje (aki idén a Gault&Millau kalauztól „az év felfedezettje” címet kapta) gyakorlati bemutatót is tartott a borok és ételek párosításáról. Az újságírók a két borásszal, Lőrincz Györggyel és fiával, ifjabb Lőrincz Györggyel együtt ismerhették meg a pincészet új tételeit, a 2015-ös Rózsát, a 2015-ös Boldogságost, a 2014-es Áldást és a 2012-es Merengőt. Az elsőként kóstolt St. Andrea rozéhoz, a merlot, kékfrankos és pinot noir házasításából készült Rózsához Barna Ádám fügét és mangalicasonkát kínált. A következő tételt, az Egri Csillag kategóriába tartozó Boldogságost borjúszelet kísérte szőlővel és makadámdióval. Ezt a 2014-es vörös házasítás, az Áldás követte, amit füstölt teával és kökénnyel készült szarvassonkával kóstolhattak össze a vendégek. A két évig hordóban érlelt, elegáns, gyümölcsös Merengőhöz pedig csokoládémousse készült céklával, céklachipsszel és kakaóbabbal. Végül az ország tortáját megalkotó Szó Gellért cukrászmester mutatta be a Kedvest, azaz a St. Andrea pincészet saját, körtével és karamellizált dióval készült lisztmentes desszertjét, amit az ifjabbik Lőrincz György 2014-es Kedves Késői Szüret bora inspirált. A hétvégén megrendezett, jazzkoncerttel, pinot noir vertikális kóstolóval is színesített St. Andrea Szőlőünnepen a több száz résztvevő számára az is kiderülhetett, hogy lehetséges az Egri borvidéken is hiteles, természetes édesbort készíteni. Summary 0 % Az Ön értékelése Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megjelent az Oldalas magazin 2022. márciusi száma! Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonnal elérhető a …
Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával Tócsnis csirketorony, majonézes fokhagymás salátával Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkecomb 2 …