Főoldal Hírek Ajánló Sajtok, kések, zöldségek és István a király a workshopon

Sajtok, kések, zöldségek és István a király a workshopon

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,899
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. október 7-én került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének soron következő workshopja, melyen a Novák sajt manufaktúra termékeit, a DamSteelPro késeit, a Krumplikirály tisztított zöldségtermékeit és a Rauch Happy Day különleges gyümölcsleveit ismerhették meg a Séfek.

A gyűlés a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. Novák Péter a sajtmanufaktúra tulajdonosa elmondta:

„2014óta gyártok sajtokat. Csermajorban tanultam a tejtermékek készítését az ország legelső tejipari iskolájában. 2015ben épült meg az EU-s előírásoknak megfelelő kisüzemem. Kezdetben csak érlelt sajtokat gyártottam, ezekből. A mai napig van akár 3éves érlelt is az érlelőben.

2018-ban Norvégiában a The Guild of Fine Food World Cheese Awardson, 3500 sajt indult a világ minden tájáról és a hosszanérlelt keménysajt kategóriában bronzérmet nyertünk.

Tavaly elkezdtem kizárólag gasztro célirányosan éttermeknek gyártani. Így most igazi tölgyfával füstölt grillsajtot, kézműves Hamburgerbe chedárhoz hasonló, de saját sajtot illetve egy süthető sajt golyót gyártok. Szeretnék szállodákat, nagy rendezvényeket kiszolgáló éttermeket ellátni egyre nagyobb mennyiségben sajtjaimmal.”

Novák sajt

Őt Balogh Lajos követte: „A DamSteelPro márka egy kés válogatás. Azon késeket válogattam össze melyek a legjobb eredményt hozták a tesztidőszak alatt. Csak a legjobbak és a megfizethetőek kaptak helyet.  A DamSteelPro késeknek az volt a kiinduló alapja, megtalálni a valós alapanyagot a legjobb áron. Megtalálni azokat a gyártókat, akinek a termékei a legjobb minőségben készülnek. Megtalálni a legjobb üzleti lehetőséget avégett, hogy a termékek elérhető áron kerüljenek a vásárlóhoz. A DamSteelPro termék közvetlen a gyárból érkezik, kereskedő beiktatása nélkül.  Csak annyit említenék meg, hogy a legyártott kés árához még 10-12 féle költség rakódik mire az Magyarországra ér.

Nálunk lehetősége nyílik a vevőnek fizikailag is találkoznia a késekkel és nem csak berendelni és bízni a szerencsében. Minden bizonnyal tudatosodik az emberekben, hogy ezúttal nem zsákba macskát vesznek.”

Végül Miskolczi Sándor ismertette meg a Krumplikirály nevű cégüket, mellyel kapcsolatban elmondta, hogy a tapasztalható munkaerőhiány okán a vendéglátóipari egységeknek egyre inkább nyitni kell a tisztított zöldségek irányába, ugyanis ezzel időt, energiát és pénzt spórolhatnak meg, amellett, hogy a kiszámíthatóság nő. Elmondta, hogy a Séfeknek már nem kell bajlódniuk a zöldségek tisztításával, a tisztítás közben keletkező kosszal és hulladékkal. Ha pedig nincs hulladék, nincs kidobott pénz sem, így cégüktől valóban annyit kapnak, amennyiért fizetnek.

A cégek bemutatkozását követően a termékeikből készülő kóstoló követte, ahol a Novák sajt grillezhető- és érlelt sajtjait, valamint süthető sajtgolyóit kóstolhatták a jelenlévők. Köretként pedig a Krumplikirály tisztított zöldségeiből készültek különféle köretek, melyet Friedrich Gergő és csapata készített el a jelenlévők nagy örömére.

A Rauch Happy Day különlges ízű italcsomagjának kóstoltatásáról Klein Péter gondoskodott, mellyel kapcsolatban többen kérdezték, hogy miért nem találhatók a különlegsebb ízű gyümölcslevek a kereskedelmi forgalomban, hiszen ízükből kiindulva hatalmas igény lenne rájuk?

A szokásos szünet után a „Jam” névre keresztelt új blokkal folytatódott a gyűlés, melyben Varga Miklós énekes mutatta be példaértékű pályafutását, valamint válaszolt a Séfek több tucat kérdésére. A kérdések és a válaszok itt-ott humorral keveredtek, de ez adta meg az alapját a kiváló hangulatnak.

Jam és Varga Miklós a Séfklub workshopján

A Séfklub következő taggyűlésére 2019. november 4-én a Hotel Benczúrban kerül sor.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …