Főoldal Hírek Átólzéig Túrókrémes palacsinta, csokoládé szósszal

Túrókrémes palacsinta, csokoládé szósszal

3 perc átlagos olvasási idő
0
523
 ehaccp_topbanner3.jpg

Túrókrémes palacsinta, csokoládé szósszal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 dl olaj

 

Túrókrémhez:

  • ½ kg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db citrom héja
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaníliás cukor

 

Csokiszószhoz:

  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 0,02 l rumaroma
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 0,05 l olaj

 

A palacsintához az összetevőket csomómentesre keverjük, majd állni hagyjuk kb. fél órát. Majd kevés olajban kisütögetjük a palacsintát. Közben elkészítjük a túrókrémet, melyhez összekeverjük a hozzávalókat, majd a palacsintákba töltjük.

A kimért vizet felforraljuk, enyhén megsózzuk. Majd a kakaóport, a lisztet és a cukrot összekeverjük, és 1 dl tejjel simára keverjük. A vizet a tűzről lehúzzuk, és folyamatos kevergetés közben hozzászűrjük a kakaós masszát. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Ha kész hozzáadjuk az olajat, melytől szép fényes lesz a csoki szószunk.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A csokoládé szószt a tányérra öntjük, majd túrókrémes palacsintákat mellé helyezzük, amelyeket vékonyan megszórunk porcukorral.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…