Főoldal Hírek Átólzéig Bronzérmet szerzett a magyar csapat a fagylalt-világbajnokságon

Bronzérmet szerzett a magyar csapat a fagylalt-világbajnokságon

3 perc átlagos olvasási idő
0
174
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budapest, 2024. január 23., kedd (MTI) – Az Európa-bajnoki bronzérem után világbajnoki bronzérmet szerzett a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat az olaszországi Riminiben zajlott 10. jubileumi Gelato World Cup keretében – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület kedden az MTI-vel.

    A tájékoztató szerint a tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a magyar csapatnak a hétfőn zárult világbajnoki döntőbe. A versenyen a második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az aranyérmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét.
    Mint írták, a magyar csapat az Alice Csodaországban című regényt választotta témájának, amely illeszkedett a versenyfeladatokhoz.

    A négynapos megmérettetésen dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

    A Gelato World Cupot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb trendeket.

MTI/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…