Főoldal Hírek Átólzéig Camamberttel sült padlizsántorony, vinegrettes salátával

Camamberttel sült padlizsántorony, vinegrettes salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,642
 ehaccp_topbanner3.jpg

Camamberttel sült padlizsántorony, vinegrettes salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db padlizsán
  • 15 dkg camambert sajt
  • 0,5 dl étolaj
  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 dkg só.
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 4 db lilahagyma
  • 2 kanál fehérbor ecet
  • 1 dl Olivaolaj
  • 1 kanál mustár
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • Frissen őrölt bors

 

A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát faszenes sütőn, kevés olajjal megkenve megsütjük. Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk.

Ezeket a mozzarella szeleteket, a külön kevés olajon lepirított vöröshagymát és sárgarépát, valéamint  a padlizsánt és szeletelt camambert sajtot rétegezve egymásra tesszük, úgy, hogy minden padlizsánszeletre jusson abból. A maradék camambert sajtot ráteszük a tetejére. Ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Közben a saláta  alapanyagait összevágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük. Közben a fehérborecetből, mustárból, az olivaolajból és a citrom levéből mártást készítünk, melyet összeforgatunk az összevágott salátával. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén citromlével meglocsoljuk.

Így egy olyan, csak zöldségekből készült ételt készítettünk, amely megfelel a böjti időszak elvárásainak. Mindez persze könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…