Átólzéig Camamberttel sült padlizsántorony, vinegrettes salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-02-18 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,629 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Camamberttel sült padlizsántorony, vinegrettes salátával Hozzávalók (4 személyre): 2 db padlizsán 15 dkg camambert sajt 0,5 dl étolaj 25 dkg sárgarépa 10 dkg vöröshagyma 10 dkg mozzarella 1 dkg só. 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika 4 db paradicsom 1 db uborka 4 db lilahagyma 2 kanál fehérbor ecet 1 dl Olivaolaj 1 kanál mustár 1 citrom leve 1 csokor petrezselyem Frissen őrölt bors A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát faszenes sütőn, kevés olajjal megkenve megsütjük. Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a külön kevés olajon lepirított vöröshagymát és sárgarépát, valéamint a padlizsánt és szeletelt camambert sajtot rétegezve egymásra tesszük, úgy, hogy minden padlizsánszeletre jusson abból. A maradék camambert sajtot ráteszük a tetejére. Ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük. Közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy nagy tálban összekeverjük. Közben a fehérborecetből, mustárból, az olivaolajból és a citrom levéből mártást készítünk, melyet összeforgatunk az összevágott salátával. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén citromlével meglocsoljuk. Így egy olyan, csak zöldségekből készült ételt készítettünk, amely megfelel a böjti időszak elvárásainak. Mindez persze könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Tengerentúli alapanyagok a Séfklub gyűlésén Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének őszi ülésszakának első gyűlésére a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum …
Akár 300 ezer forinttal is támogathatják a nyelvtanulást Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag …